HomeCNFA89ers își iau revanșa în fața Crusaders

89ers își iau revanșa în fața Crusaders

Duminică, 18 mai, pe terenul din Baza Sportivă Textilă din Timișoara a avut loc meciul dintre Timișoara 89ers și Cluj Crusaders. Meciul a contat pentru etapa a 2-a a Campionatului Național de Fotba American, conferința Nord-Vest. După o rivalitate de 4 ani în care cei din Cluj au câștigat toate meciurile, inclusiv finala de anul trecut de pe Cluj Arena, 89ers a reușit să învingă statisticile și să câștige meciul disputat pe teren propriu.

În prima jumătate a partidei 89ers au dominat partida, fiind fără greșeală în apărare și reușind să își blocheze adversarii. Cu playuri bazate în special pe run-uri, cei de la Timișoara au reușit să marcheze de 2 ori. Prima dată cu o pasă prinsă de #33 Hanno Heinrich, urmată de o conversie reușită de QB-ul #2 Mihai Anghelescu care a reușit să se strecoare în end zone. Al doilea touchdown a fost marcat de același #2, Mihai Anghelescu care a reușit un run pe partea stângă, de data aceasta conversia nu a mai fost reușită. Astfel, la pauză scorul era 14-0.

Repriza a doua a fost dominată de cei de la Crusaders care bazându-se pe run-urile #21 Oltean Florin au câștigat destui yarzi, reușind și un touchdown pe finalul sfertului 3. În replică QB-ul celor de la Cluj #7 Paul Cîrjă, a reușit conversia de 2 puncte. Crusaders au continuat să domine ușor partida, și după ce au pus primele puncte pe tabelă, chiar păreau că pot egala. Au reușit o pasă de 40 yarzi care ar fi pus presiune pe timișoreni, dar din cauza unui illegal formation au fost dați înapoi, moment în care oaspeții au căzut puțin din punct de vedere moral. Până la final nu au reușit să mai modifice tabela, scorul final rămânând 14-8 pentru gazde.

Astfel, am avut parte de un meci echilibrat între două echipe foarte bine organizate. Meciul a fost foarte frumos, fără probleme, jucătorii dând dovadă de sportivitate atât în teren cât și în afara lui.

Etapa viitoare, care va avea loc peste 2 săptămâni, 89ers se vor deplasa la Târgu Mureș pentru juca împotriva Monsters, iar Crusaders vor vizita Baia Mare pentru a juca împotriva celor de la Miners. Ambele echipe au statut de favorite, chiar dacă joacă în deplasare.

Până atunci, la sfârșitul săptămânii, pe 24 și 25 mai, vor avea loc meciurile din etapa a 2-a a conferinței de Sud-Est.

Share With:
Rate This Article
Discuții