HomeCNFAAAFAR Fair Play Awards 2014

AAFAR Fair Play Awards 2014

În cursul acestei zile, 26.06.2014, pe pagina oficială de facebook a Asociaţiei Arbitrilor de Fotbal American din România au fost anunţate premiile AAFAR Fair Play Awards 2014.

Acestea constau în Fair Play team of the year şi Fair Play player of the year. Deşi sunt oferite pentru prima dată, AAFAR îşi propune să ofere aceste premii anual, în apropierea RoBowl-ului, creând o tradiţie care să încurajeze şi să dea exemple pozitive din CNFA.

Comunicatul oficial spune: „Dorim să-i recunoaştem, să-i sprijinim şi să-i încurajăm pe cei care fac eforturi să promoveze fotbalul american în România prin acţiuni care merita aplauze şi care arată respect faţă de adversar şi de sport în general.”

Premiul Fair Play player of the year a fost acordat lui Andrei Antonescu, centrul Cluj Crusaders, pentru gestul din timpul meciului dintre Cluj Crusaders şi Mureş Monsters. Comunicatul AAFAR declară: „Gestul lui din timpul meciului dintre Cluj Crusaders şi Mureş Monsters a arătat că înainte de orice stă spiritul de Fair Play iar atitudinea pozitivă şi tăria de caracter ies la iveală mai ales în momentele grele.”

Premiul Fair Play team of the year a fost acordat echipei Mureş Monsters, echipă aflată la prima participare în CNFA. Alegerea a fost justificată astfel pe pagina de facebook AAFAR: „Băieţii de la Mureş Monsters au arătat devotament şi implicare reuşind să organizeze impecabil cele două meciuri pe care le-au găzduit. […] Totul a culminat cu campania de strângere de jucării, rechizite şi hăinuţe pentru copii nevoiaşi din Târgu Mureş, la care ne bucurăm că am putut lua şi noi parte.”

Silviu Duţă, Secretarul General AAFAR ne-a declarat: „Considerăm că este normal să sprijinim spiritul de fair play în orice sport, cu atât mai mult în fotbalul american, iar câştigătorii au dovedit prin acţiunile lor că acest sport în România creşte de la an la an. Ne dorim ca pe viitor exemplul acestora să fie urmat şi să avem parte de surprize plăcute la fiecare meci.”

Cele două distincţii au fost acordate pe baza voturilor arbitrilor membri AAFAR şi vor fi înmânate cu ocazia RoBowl V.

Sursa foto: Cluj Crusaders

Share With:
Rate This Article
Discuții