HomeCNFAAl treilea RoBowl pentru Bucharest Rebels

Al treilea RoBowl pentru Bucharest Rebels

Bucharest Rebels și-au asigurat sâmbătă bilete pentru finala mare a Campionatului Național de Fotbal American 2015. Aceștia au învins pe teren propriu vicecampioana României, Timișoara 89ers, cu scorul de 46 la 0.

Fără QB-ul titular, suspendat pentru acest meci în urma ultimului meci din sezonul regulat, Bucharest Rebels au reușit să se impună fară emoții și să se califice în cel de-al doilea RoBowl consecutiv.

Rebels au dominat meciul de la un capat la altul și au obținut o victorie categorică, impunundu-se la aceiași diferență de scor ca și în partida pe care cele două echipe au disputat-o în sezonul regulat.

Bucureștenii au început meciul în forță șî au pus primele puncte pe tabelă prin #7 Alexandru Crăciun la primul drive ofensiv. Acesta a înscris printr-un run pe centru pentru 1 yard iar extra punctul a fost transformat de către #85 Radu Ene.

Până la sfârșitul primului sfert, Bucharest Rebels au mai înscris 2 touchdown-uri, primul prin #85 Radu Ene după o pasă a QB-ului #7 Alexandru Crăciun, iar al doilea prin #50 Cosmin Zamfir, acesta returnând până în end zone pasa interceptată a QB-ului celor de la 89ers.

Al doilea sfert al meciului s-a desfașurat după aceleași coordonate și bucureștenii erau deja cu un pas în finală după încă două touchdown-uri marcate. #7 Alexandru Crăciun a trimis o pasă de aproximativ 20 de yarzi în partea stângă, aceasta fiind recepționată în end zone-ul timișorenilor de către #13 Andrei-Vlad Vasilescu.

Ultimul touchdown al primei părți a fost marcat de către #20 Bogdan Topolescu în urma unui run spectaculos pe centru de la linia de 2 yarzi proprie. #7 Alexandru Crăciun a reușit să transforme și conversia de 2 punte printr-un run pe partea stângă și Bucharest Rebels conduceau la pauză cu scorul de 33-0.

A două parte a meciului nu a adus mari schimbari în jocul timișorenilor, aceștia nereușind în niciun moment să pună probleme reale defensivei bucureștene. #50 Cosmin Zamfir a adus înca 6 puncte echipei sale cu a doua intercepție returnată până în end zone-ul advers. Extra punctul a fost transformat cu succes de #85 Radu Ene. Ultimul touchdown al meciului a fost înscris de #20 Bogdan Topolescu în urma unui run pe partea dreaptă.

Cel de-al treilea sfert se încheia cu scorul de 46-0 pentru Bucharest Rebels, acesta având șă fie și rezultatul final al meciului după ce în ultimul sfert niciuna dintre echipe nu a mai reușit să pună puncte pe tabelă.

După două finale consecutive disputate în Campionatul Național de Fotbal American, Timișoara 89ers trebuie să se mulțumească anul acesta doar cu o prezență în finala mica. Despărțirea de jucatorii de la Reșița Locomotives la finalul sezonului trecut și-a pus amprenta pe evoluția timișorenilor de anul acesta, aceștia având nevoie de întariri atât în ofensivă cât și în defensivă pentru a spera la un sezon mult mai bun în ediția următoare a CNFA.

Bucharest Rebels obțin accesul în RoBowl pentru al doilea an la rând și speră să aducă în vitrina clubului cel de-al doilea titlu de campioană a României. La mijlocul lunii iunie vom afla dacă vor reuși acest lucru.

Share With:
Rate This Article
Discuții