HomeCNFACNFA 2014: Conferința de Sud-Est

CNFA 2014: Conferința de Sud-Est

Sâmbăta trecută s-a încheiat sezonul regulat al CNFA 2014. A fost primul an în care campionatul național de fotbal american a fost divizat în două conferințe, echipele încercând astfel să diminueze costurile participării la competiție.

Un alt motiv pentru divizarea campionatului a fost numărul mare de echipe înscrise. Inițial, în conferința de Sud-Est au fost înscrise 5 echipe: Bucharest Warriors, Rebels, Wolverines, Predators și Prahova Thunder.

Ulterior, datorită unor neînțelegeri administrativ economice, aproximativ 15 jucători de la Wolverines au migrat la Bucharest Predators, obligând astfel echipa care se antrenează la turnul de parașutism să fuzioneze cu Prahova Thunder, participând în CNFA 2014 ca Thunder Wolverines.

Prima etapă a conferinţei s-a disputat în zilele de 10 şi 11 mai, Thunder Wolverines @ Bucharest Rebels şi Bucharest Warriors @ Bucharest Predators.

Încă din această primă etapă, Rebels şi-au arătat forţa, înfrângând o echipă Thunder Wolverines cu probleme de linie şi coeziune, scorul final fiind de 80 la 0.

Cel de-al doilea meci a reprezentat şi motivul principalului scandal al acestei ediţii de campionat. Atitudinea antrenorului principal şi unor jucători Bucharest Predators a demonstrat că participarea la CNFA trebuie atent gestionată iar regulile clar şi structurat comunicat şi impuse.

Pe de altă parte, gestionarea defectuoasă a crizei şi comunicarea întârziată a soluţionării cazului, soluţionare ce implica eliminarea echipei Bucharest Predators din CNFA 2014 şi suspendarea pe perioadă nedeterminată a antrenorului George Rusu şi a jucătorului Mihai Mareş de către comisia convocată, nu a făcut decât să alimenteze şi mai mult efervescenţa evenimentului.

Celelalte două etape de conferinţă, în fiecare disputându-se doar câte un meci, s-au desfăşurat fără evenimente. Pe data de 24 mai s-a disputat la Măgurele, Prahova, meciul dintre Thunder Wolverines şi Bucharest Warriors.

Warriors s-au impus cu scorul de 78 la 0, Thunder Wolverines arătând îmbunătăţiri, dar nereuşind să facă faţă unei echipe echilibrate şi atent gestionate.

Ultimul meci, cel dintre Warriors şi Rebels, disputat în Pajura, Bucureşti a desemnat şi primul loc în conferinţă. Rebels au dominat aproape întreg meciul, arătând o echipă disciplinată şi puternică, scorul final fiind de 46 la 6.

Din meciurile disputate până acum, Thunder Wolverines trădează un joc puţin haotic, luând astfel din viteza unei ofensive care promite. De asemenea, lipsa antrenamentelor comune ale celor două loturi se poate observa încă de la primul play, chiar dacă jucătorii îşi cunosc rolul pe teren.

Bucharest Warriors arată mai bine în această ediţie de campionat, faţă de anul trecut. Totuşi, nu reuşesc încă să pună probleme echipei Bucharest Rebels, de departe cea mai bună echipă din conferinţă.

Ocupanta locului I după cele trei etape, Bucharest Rebels pare mult mai bine organizată în CNFA 2014, disciplinar crescând cu mult faţă de anul trecut. Marele minus al echipei este lipsa unui antrenor care să nu facă parte din lot. În ciuda acestui fapt, Rebels par hotărâţi să ajungă în RoBowl-ul de anul acest şi chiar să-l câştige, fiind una dintre echipele favorite pentru câştigarea titlului.

Share With:
Rate This Article
Discuții