HomeCNFACNFA 2015 Power Rankings

CNFA 2015 Power Rankings

Campionatul Naţional de Fotbal American ediţia 2015 a intrat pe ultima sută de metri. S-a încheiat sezonul regulat, jucându-se 15 meciuri cu învingători preconizaţi, dar şi cu  victorii care ne-au uimit.

Au mai rămas 5 meciuri, meciurile care vor definitiva clasamentul. Cel mai aşteptat din cele 5 este RoBowl VI, dar până acolo mai sunt de jucat semifinalele, Timişoara 89ers @ Bucharest Rebels şi Bucharest Warriors @ Cluj Crusaders precum şi meciul pentru locurile 5-6, Mureş Monsters @ Reşiţa Locomotives.

Până la meciurile care vor decide soarta CNFA 2015, am considerat că nişte power rankins după sezonul regulat şi înainte de playoff-uri nu ar strica nimănui.

Locul 1 -> Cluj Crusaders

Cluj Crusaders CNFA 2015 Power Rankings

Crusaders au dominat fără drept de apel conferinţa de Nord-Vest anul acesta, după ce, anul trecut s-au clasat pe locul al 3-lea în CNFA la general. Jocul de pase a fost singurul care a avut probleme, dar acesta s-a îmbunătăţit semnificativ odată cu înaintarea în CNFA. Crusaders au 5 victorii, nicio înfrângere iar în medie au marcat 40,4 puncte pe meci şi au lăsat să se înscrie împotriva lor 5 puncte. Cu o defensivă agilă şi precisă şi o ofensivă versatilă, Crusaders ocupă locul 1 în power rankingul nostru.

Locul 2 -> Bucharest Rebels

Bucharest Rebels CNFA 2015 Power Rankings

La mică distanţă de Crusaders, având 4 victorii şi 1 egal, Rebels se află pe locul 2. Deşi au început campionatul ca favoriţi, Rebels au avut un început greu în derbiul bucureştean din tur. făcând primul meci egal din istoria CNFA. Cu o defensiva puternică şi o ofensivă care domină în run-uri, în medie, Rebels au marcat 37,3 puncte şi au primit 4,4 puncte.

Locul 3 -> Bucharest Warriors

Bucharest Warriors CNFA 2015 Power Rankings

Pe locul 3 în power rankingul nostru se află Bucharest Warriors. Ocupantă a locului al 4-lea doi ani la rând, Warriors şi-au arătat colţii în acest an, reuşind să obţină un egal în primul meci din cele două programate împotriva Bucharest Rebels. În cel de-al doilea însă, nu au reuşit să înscrie. Cu 3 victorii, 1 egal şi 1 îngrângere, Buchares Warriors au marcat, în medie, 27,4 puncte şi au primit 11,4 puncte pe meci.

Cu o ofensivă unde au primit întăriri de la jucătorii Constanţa Sharks, Bucharest Warriors sunt o echipă în ascensiune, o echipă care poate oricând să surprindă.

Locul 4 -> Timişoara 89ers

Timisoara 89ers CNFA 2015 Power Rankings

După două apariţii succesive ale timişorenilor în RoBowl, a venit anul reconstrucţiei pentru 89ers. Aceştia au obţinut 2 victorii şi au suferit 3 înfrângeri, cea mai dureroasă venită din partea Bucharest Rebels. Despărţirea de Reşiţa Locomotives, după CNFA 2014, i-a afectat în joc mai mult decât probabil s-ar fi aşteptat. Pe deasupra, accidentările survenite în primele două etape nu au făcut decât să provoace găuri şi mai mari în defensivă. În medie, timişorenii au marcat 25,8 puncte şi au primit 20,2 de-a lungul sezonului regulat.

Ultimul meci din sezonul regulat, împotriva Crusaders, a arătat o evoluţie în jocul echipei astfel încât meciul de la Bucureşti, împotriva Rebels, s-ar putea să le dea bătăi de cap băieţilor din capitală.

Locul 5 -> Mureş Monsters

Mures Monsters CNFA 2015 Power Ranings

Înscrişi pentru prima dată în CNFA anul trecut, echipa din Târgu Mureş a demonstrat o evoluţie plăcută în această ediţie de campionat. Reuşind să înscrie în aproape toate meciurile din sezonul regulat, ofensiva Monsters a devenit anul acesta mult mai coerentă.  Tocmai din acest motiv am ales să aşezăm echipa pe locul 5 în power rankings. Defensiva are încă breşe, dar experienţa CNFA 2014 şi-a pus amprenta pe tânăra echipă.

În medie, pe meci, Monsters au marcat 7 puncte şi au primit 52.

Locul 6 -> Reşiţa Locomotives

Resita Locomotives CNFA 2015 Power Rankings

În primul an de la desprinderea de 89ers, Locos au decis să participe în CNFA 2015 pentru prima dată pe propriile picioare. Efortul susţinut şi energia nesfărşită au arătat o echipă cu caracter. Jocul lor ofensiv însă are multe scăpări şi astfel vine dificultatea sporită de a marca puncte. În medie, 2,4 puncte pe meci marcate în timpul sezonului regulat. Defensiva însă este una puternică şi se întrevede experienţa acumulată împreună cu timişorenii chiar daca nu pe tabela, acolo unde, în medie, reşiţenii au primit 46 de puncte pe meci.

Un mare plus pentru Locos a fost ajutorul venit de dincolo de Dunăre, jucătorii sârbi care au ales să participe alături de Reşiţa în CNFA 2015 aducând un plus de experienţă şi concentrare.

În următoarele 5 meciuri însă, orice se poate întâmpla, iar când ne gândim că pentru 3 dintre ele, miza va fi titlul de campioană a României, nu putem decât să ne aşteptăm la dispute frumose şi pline de adrenalină.

Share With:
Rate This Article
Discuții