HomeCNFACNFA 2017 Power Rankings

CNFA 2017 Power Rankings

În mai puțin de o săptămână, Campionatul Național de Fotbal American (CNFA) va debuta pentru cel de-al 8-lea an consecutiv. Aceleași echipe ca și anul trecut iau startul în această ediție de campionat: Bucharest Rebels, Cluj Crusaders, Bucharest Warriors, Timișoara 89ers și Mureș Monsters.

Anul acesta echipele gazdă au fost inversate față de anul trecut, pentru a oferi un echilibru între meciurile de acasă și meciurile în deplasare. Detalii despre locațiile, zilele și orele meciurilor puteți găsi pe pagina dedicată CNFA2017 de pe FotbalAmerican.info.

CNFA 2017 va începe în data de 18.03.2017, la Târgu Mureș, unde Monsters vor primi vizita vice-campionilor en titre, Cluj Crusaders, și se va încheia pe 24.06.2017 cu finala mică și RoBowl VIII.

Pentru prima dată în ultimii ani, se cunoaște de la începutul CNFA locația finalei. Finala mică și RoBowl VIII vor fi organizate de Bucharest Warriors la Buftea, pe stadionul Constantin Bălălău, terenul unde vor disputa și meciurile de acasă cei de la Warriors.

Înainte de startul CNFA, am pregătit o scurtă analiză a echipelor participante:

Bucharest Rebels

Campionii en titre vor începe cel mai târziu CNFA 2017, urmând să dispute primul meci în deplasare, pe data de 01.04.2017, acasă la Cluj Crusaders. Rebels sunt singurii care nu au participat la niciun amical la începutul acestui an iar la finalul lui 2016 au participat doar la turneul de flag organizat de ei, Rebels Winter Cup.

Având la bază aceeași jucători ca și în anii trecuți, Rebels sunt și anul acesta favoriți la câștigarea RoBowl-ului. Este foarte important de văzut dacă lotul Rebels poate să ducă până la final și această ediție de campionat.

Cluj Crusaders

După o ediție 2016 de campionat în care numărul jucătorilor din lot a scăzut substanțial de-a lungul sezonului, pentru Crusaders a urmat o perioadă intensă de recrutare și antrenament. În a doua parte a lui 2016 au participat la toate turneele organizate în România: la Crusaders Flag Football Tournament, organizat de ei și la Rebels Winter Cup, ambele de flag, dar și la Cupa organizată de Mureș Monsters, tackle 11 la 11, la care au mai participat, pe lângă Crusaders și gazde, și Bucharest Warriors și Baia Mare Miners.

La început de 2017 au organizat o deplasare în Ungaria unde au avut parte de un antrenament comun și un scrimmage în compania Debrecen Gladiators.

În ciuda lotului cu mulți jucători la prima ediție de campionat, Crusaders arată foarte bine în teren, acest lucru văzându-se încă de la cupa organizată de Mureș. Rămâne de văzut cum se va comporta această echipă reînnoită de-a lungul CNFA 2017.

Bucharest Warriors

CNFA 2016 a venit pentru Warriors cu reclasarea pe podiumul final, obținând locul al III-lea după mai mulți ani în care au pierdut finala mică. Warriors au participat la toate turneele din a doua parte a anului și au organizat la început de 2017 un amical acasă, invitați fiind cei de la Mureș Monsters.

Având aceeasi echipă de antrenori ca și în 2016, se poate observa continuitatea unei directii de antrenorat astfel încât Warriors vor reprezenta o forță în CNFA 2017.

Timișoara 89ers

În a doua parte a lui 2016 89ers s-au axat pe recrutări în detrimentul participării la competițiile organizate în țară. La început de 2017 au anunțat că parte din membrii Reșița Locomotives vor reveni în lotul 89ers pentru ediția 2017 de campionat.

Au urmat două meciuri amicale cu echipe din Serbia și Ungaria, meciuri care au ajutat la coeziunea celor două loturi, Locos despărțindu-se de 89ers în urmă cu doi ani de zile.

Defensiva 89ers, întărită de Reșițenii cu experiența adusă din campionatul sârbesc unde au jucat anul trecut, va face diferența între o campanie 2017 victorioasă sau o alta fără prezență în RoBowl.

Mureș Monsters

Mureșenii sunt în căutarea primei apariții în playoff-ul CNFA. Au participat, în a doua parte de 2016 la Crusaders Flag Football Tournament si au organizat Cupa Monsters de contact, 11 la 11, de-a lungul a două zile, acolo unde s-au clasat pe cea de-a doua poziție, după Cluj Crusaders.

La început de 2017 au făcut mai multe deplasări pentru a disputa amicaluri. Prima a fost la București unde au sărbătorit alături de Warriors 10 ani de la formarea echipei bucureștene printr-un meci școală, cu multe faze interesante.

A urmat o deplasare în Ungaria, acolo unde au jucat două amicaluri împotriva celor de la Jaszbereny Wolverines și Debrecen Gladiators. Cu fiecare amical, echipa mureșeană a arătat tot mai bine și 2017 este posibil să fie unul exploziv pentru Monsters.

Baftă echipelor și un CNFA 2017 fără accidentări!

Share With:
Rate This Article