HomeCNFAConfruntarea greilor din Nord-Vest

Confruntarea greilor din Nord-Vest

Duminică, 05.04.2015, pe stadionul din incinta Parcului Sportiv Universitar Prof. Dr. Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, s-a disputat meciul dintre echipa locală Crusaders şi Timişoara 89ers.

Derby-ul conferinţei de Nord-Vest a fost un exemplu de fair play, oferind spectatorilor adunaţi la meci un eveniment sportiv la cel mai înalt nivel.

Încă de la bun început, echipa gazdă a dominat meciul, ofensiv marcând câte un touchdown în fiecare din primele două sferturi. De partea cealaltă a balonului, defensiva Crusaders nu a oferit multe oportunităţi de avansare a mingii ofensivei condusă de Alex Roi, QB-ul Timişoara 89ers. De altfel, nici vremea nu a ţinut cu jocul ameninţător de pase al ofensivei timişorene.

Cu mai puţin de 3 minute înainte de încheierea celui de-al doilea sfert, defensiva Crusaders a ajutat şi ea la majorarea avantajului faţă de vizitatori, forţând un safety .

Întorşi de la vestiare, Crusaders au marcat alte două touchdown-uri, ambele prin #21 Florin Oltean, care marcase şi primul touchdown al meciului.

Ultimul sfert a fost dominat de Timişoara 89ers care şi-a adunat forţele şi a marcat două touchdown-uri venite în urma a două pase spectaculoase aruncate de #8 Alex Roi, cea de-a doua cu doar 38 de secunde rămase din meci.

În ciuda jocului frumos şi a respectului pe care cele două echipe şi-l poartă, două accidentări serioase au avut loc, ciuntind atât din ofensiva, cât şi în defensiva Timişoara 89ers.

#58 Daniel Mărgăuan, middle linebacker, a suferit o fractură de metatarsian iar #84 Bogdan Cocoşilă, unul dintre cei mai prolifici kick returneri şi wide receiveri al 89ers, în urma unui kick return încheiat cu un tackle violent, a suferit o contuzie severă, fiind transportat la spital după aproximativ 20 de minute în care personalul medical aflat la faţa locului i-au oferit îngrijiri pe teren.

Urmează două săptămâni de pauză în Campionatul Naţional de Fotbal American ediţia 2015. După vacanţa adusă de Sărbătorile Pascale, campionatul va continua cu etapa inter-conferinţe, atunci când Cluj Crusaders se vor deplasa la Târgu Mureş pentru a se confrunta cu echipă locală, Monsters, pe data de 19 aprilie, în timp ce Timişoara 89ers vor primi vizita Bucharest Rebels, pe data de 25 aprilie.

Sursă foto: www.touchdown-europe.net

Share With:
Rate This Article
Discuții