HomeCNFADebut în Campionatul Național pentru Locomotives

Debut în Campionatul Național pentru Locomotives

Ediția din acest an a Camionatului Național de Fotbal American va debuta în acest week-end la Timișoara, cu partida dintre Timișoara 89ers și Reșița Locomotives. Acest meci va consemna debutul oficial al echipei Reșița Locomotives, după ce timp de 2 ani o parte a membrilor acesteia au evoluat pentru 89ers.

Pentru timișoreni, acest sezon reprezintă cea de-a 4-a participare în CNFA. Prima participare pentru 89ers (Lions la acea dată) în competiția internă a avut loc chiar în anul înfinațării echipei și anume 2010. După această primă participare, timișorenii au spus pas următoarelor 2 sezone, timp în care echipa s-a pregatit intens pentru revenirea în CNFA.

În anul 2013 aceștia revin cu forțe proaspete și sunt aproape de a cuceri titlul însă pierd finala disputată în compania celor de la Cluj Crusaders. Sezonul trecut a adus a doua finală consecutivă pentru echipa de pe Bega, dar și de această dată timișoreni au fost nevoiți să se mulțumească cu titlu de vicecampioni ai României, după ce au pierdut în fața celor de la Bucharest Rebels.

Timișoara 89ers încep acest nou sezon cu un lot mult schimbat față de cel de anul trecut, în principal din cauza plecării jucatorilor de la Locomotives. Recrutările de noi jucatori au decurs bine, astfel că la startul competiției, 89ers se vor prezenta cu un lot numeros, format din 45  jucători.

Reșița Locomotives se află în fața primei participări în CNFA și totodată în fața primului meci oficial. Deși este o echipă debutantă, Locomotives beneficiază de un grup numeros de jucatori cu experiență, jucatori ce în ultimele 2 sezoane au evoluat chiar pentru advesara din această primă etapă. Acestora li se vor adăuga mulți jucatori începători, dar și cațiva jucători cu experiența veniți din Serbia.

Locomotives vor aborda acest prim sezon cu un lot de aproximativ 35  jucatori, lot în care numarul jucatorilor cu experiență va fi aproximativ egal cu cel al jucatorilor începatori.

Singurul meci între cele două echipe s-a defașurat în luna noiembrie a anului trecut. A fost unul dintre cele două meciuri amicale obligatorii pentru Reșita, pentru a putea lua startul în această ediție de campionat. Partida disputată la Reșita s-a încheiat cu vitoria oaspeților, scor 34-12 pentru Timisoara 89ers.

Sursa foto: Caraș Online

Share With:
Rate This Article
Discuții