HomeCNFADespre maramureșenii care joacă fotbal american

Despre maramureșenii care joacă fotbal american

Continuând seria interviurilor care premerg CNFA 2014 am avut plăcerea de a lua legătura cu Mali Mihály, iniţiatorul proiectului Baia Mare Miners, echipă foarte tânără în peisajul fotbalului american mioritic şi un alt vlăstar al Cluj Crusaders, după cum am descoperit de la începutul interviului.

De unde a pornit ideea unei echipe de fotbal american? Care a fost nucleul?

Ideea a pornit de la mine, după doi ani petrecuţi în Cluj acolo unde am jucat pentru Cluj Crusaders. Odată întors în Baia Mare m-am gândit că aici, într-un oraş cu tradiţie în rugby, pot să aşez fundaţia unei echipe de fotbal american.

La primele antrenamente au venit: Chesa Florin, Oros Marius Raul şi Şelaru Bogdan – încă activi – şi Ţinc Alin şi Oros Vlad care au renunţat la acest sport.

Putem să aflăm puţin câte ceva despre staff-ul echipei?

Încercăm să venim cu idei fiecare. Participăm cu informaţii din documentaţii proprii, de pe internet, dar şi din schimburile cu echipele mai experimentate din România şi Europa. Nu putem vorbi despre persoane cu mai multă importanţă decât altele deoarece toţi membrii contribuie la echipă într-un anume fel specific şi unic.

Cum au decurs recrutările?

Pe 26 Martie 2013 a avut loc prima recrutare oficială. A decurs destul de bine, reuşind să atragem destui membrii pentru un început promiţător. La antrenamente vin constant 12- 14 oameni în funcţie de timpul disponibil, numărul total pe roster fiind de 38.

Aveţi şi oameni cu experienţă în fotbal american?

În afară de mine, nu avem persoane cu experienţă în fotbal american dar la echipă au venit oameni cu experienţă în diferite alte sporturi şi fiecare vine cu o disciplină sportivă conturată.

Sunt oamenii deschişi spre acest sport în Baia Mare?

Da. Oamenii din Baia Mare sunt deschişi spre sport. Găsim, de asemenea, sprijin în comunitate. Avem persoane care cred în proiectul nostru şi ne susţin atât cât îşi permit, chiar dacă nu participă activ în acest sport.

De asemenea, faptul că ne putem antrena pe Terenul De Atletism din Baia Mare este un mare plus pentru noi. Aici avem şi nocturnă şi putem să stabilim antrenamente după lăsatul serii.

Cum merg pregătirile administrative pentru CNFA 2014?

Pregătirile au decurs foarte bine până acum. Aşteptam cu nerăbdare CNFA 2014. Avem momentan doar o parte din echipamente, fiind costisitoare, acestea au fost achiziţionate treptat, dar până la începerea CNFA vom avea destule pentru a intra în teren echipaţi complet.

Aţi reuşit să atrageţi sponsori pentru a acoperi parte din costurile pentru CNFA 2014?

Nu, deocamdată suntem în căutare de sponsori.

Cum merg antrenamentele pentru CNFA 2014?

CNFA 2014 pentru noi înseamnă mult. Sunt primele meciuri pe care le vom juca sub numele Baia Mare Miners. Avem emoţii şi multă nerăbdare să vedem ce putem face în faţa Campioanei şi Vicecampioanei de anul trecut. În ceea ce priveşte echipa de anul acesta, toţi suntem începători şi veniţi din sporturi individuale, dar acum suntem o echipă. Astfel putem zice cu încredere ca în 2015 vom fi mai pregătiţi.

Ce aşteptări aveţi de la acest sezon competiţional?

Să câştigăm cât mai multă experienţă şi să atragem atenţia spre acest sport nou în România şi mai ales în Baia Mare.

Share With:
Rate This Article
Discuții