HomeCNFADouă retrageri și o eliminare

Două retrageri și o eliminare

Anul acesta, CNFA a avut parte de un număr record de echipe înscrise. Nu doar un număr record, ci dublu faţă de ediţia precedentă.

Dacă în 2013, CNFA s-a disputat între 4 echipe: Bucharest Warriors, Bucharest Rebels, Cluj Crusaders şi Timişoara 89ers, fiecare echipă jucând cu fiecare, în 2014 s-au înscris iniţial nu mai puţin de 9 echipe: Bucharest Warriors, Bucharest Rebels, Bucharest Wolverines, Bucharest Predators, Prahova Thunder, Cluj Crusaders, Timişoara 89ers, Mureş Monsters şi Baia Mare Miners.

Reprezentanţii echipelor au decis astfel divizarea campionatului în două conferinţe: conferinţa de Nord-Vest, care cuprindea echipele: Cluj Crusaders, Timişoara 89ers, Mureş Monsters şi Baia Mare Miners şi conferinţa de Sud-Est, care cuprindea echipele: Buchares Warriors, Bucharest Rebels, Bucharest Wolverines, Bucharest Predators şi Prahova Thunder.

Ulterior, în conferinţa de Sud-Est, Wolverines şi Thunder şi-au unit forţele şi loturile pentru această ediţie de campionat, formând Thunder Wolverines.

După încheierea primei etape din ambele conferinţe, era evident că, deşi CNFA 2014 a început cu 8 echipe, până la final numărul lor se va diminua.

Prima scădere a avut loc printr-o eliminare. După meciul-circ împotriva Warriors, Predators au fost eliminaţi din CNFA prin votul unanim al reprezentanţilor celorlalte echipe din campionat. Astfel, conferinţa de Sud-Est avea să se joace în trei pentru ultimele două etape. De altfel, Warriors, care au jucat împotriva Predators în prima etapă, a fost singura echipă care a disputat toate meciurile programate.

Odată cu a doua etapă, Miners renunţă şi ei la CNFA. Deşi se prezintă la Târgu Mureş, echipa vine cu un lot insuficient pentru a concura în CNFA şi pierd la masă verde, chiar dacă meciul se dispută. Astfel, în conferinţa de Nord-Vest, Timişoara 89ers este singura echipă care dispută şi înregistrează scorul din toate cele trei meciuri programate.

La finalul sezonului regulat, fiecare conferinţă avea în picioare câte trei echipe. Ultima echipă care s-a retras din CNFA a fost Thunder Wolverines, care nu poate face deplasarea la Târgu Mureş pentru a disputa locul 5 din clasamentul final.

Astfel, din 8 echipe care au pornit la drum în CNFA 2014, doar 5 au putut duce la capăt campionatul: Bucharest Warriors, Bucharest Rebels, Timişoara 89ers, Cluj Crusaders şi Mureş Monsters, deşi sezonul încă nu s-a încheiat, urmând semifinalele şi finalele. Fanii fotbalului american mioritic nu se aşteaptă însă ca echipele cu vechime să dea înapoi de la meciuri, chiar dacă ar fi pentru disputarea locului al treilea.

De felicitat, aplaudat şi lăudat este echipa Mureş Monsters. Singura nou-venită care a rezistat până la finalul campionatului prezentându-se ireproşabil în campionat şi reuşind să promoveze cu mult devotament fotbalul american în Târgu Mureş, în ciuda piedicilor apărute pe parcurs.

Din această ediţie de campionat, cei care vor ca CNFA să crească, ar trebui să ia în considerare pentru anul viitor necesitatea unui audit pentru echipele care se înscriu pentru prima dată în CNFA, pentru echipele care se reînscriu, după o perioadă de absenţă, sau pentru echipele care au întâmpinat probleme în a duce campionatul la bun sfârşit.

De asemenea, odată cu dezvoltarea CNFA, imperativ este punerea pe picioare a unui organism central care să supervizeze bună desfăşurare a meciurilor şi care să monitorizeze partea administrativă.

Sursa foto: Mures Monsters

Share With:
Rate This Article
Discuții