HomeCNFAMureș Monsters răpuși de Bucharest Warriors

Mureș Monsters răpuși de Bucharest Warriors

Duminică, 29 martie, Mureș Monsters a primit vizita celor de la Bucharest Warriors, care au debutat în acest sezon al Campionatului Național de Fotbal American (CNFA). În prima etapă mureșenii au întâlnit cealaltă echipă din București într-un meci disputat în capitală, pe nocturnă.

Pe un teren greu încercat de starea vremii, cele două echipe au practicat un fotbal de calitate, oferind un adevărat spectacol celor care au înfruntat ploaia și frigul pentru a asista la meci.

În prima parte, gazdele au făcut mai multe greșeli în ofensivă, pierzând posesia mingii încă de la al treilea down. Astfel, ofensiva Warriors a primit mingea în poziții mai mult decât favorabile. Ba mai mult, au reușit să intercepteze o pasă pe care au returnat-o în touchdown.

Primul drive al celor de la Warriors a început cu o pasă spectaculoasă în adâncime, pasă care a dus mingea foarte aproape de end zone-ul advers, la scurt timp marcându-se și primul touchdown al meciului. Profitând și de începutul de meci ezitant al gazdelor, Warriors și-au făcut jocul și au reușit să marcheze 4 touchdown-uri în primul sfert.

Sfertul doi a debutat la scorul de 25-0 pentru oaspeți și a fost mult mai echilibrat. Ambele echipe au marcat câte un touchdown. Monsters au înscris primul lor touchdown din acest sezon prin #49 Gabriel Hallai. De partea cealaltă Warriors au reușit și conversia de un punct, câstigând și acest sfert. Scorul la pauză a fost 32-6 pentru oaspeți.

În partea a doua a meciului, pe fondul relaxării după două sferturi câștigate, Warriors au scăzut turația motoarelor, fiind echipa care a greșit mai mult. Monsters au speculat erorile făcute de oaspeți și au marcat 2 touchdown-uri, fructificând una dintre cele 2 conversii de 1 punct pe care le-au încercat. Astfel, sfertul 3 le-a aprținut în totalitate gazdelor, câștigându-l cu scorul de 13-0 și ducând scorul la 32-19 pentru oaspeți.

În ultimul sfert, cele două echipe s-au blocat reciproc, Warriors fiind echipa care a reușit să modifice tabela cu un touchdown urmat de o conversie de 2 puncte. #45 Cosmin Burlacu a marcat 3 dintre cele 6 touchdown-uri reușite de Warriors. Meciul s-a terminat cu victoria Warriors, scor 40-19.

Acesta a fost primul meci din acest sezon în care diferența de scor nu a cerut aplicare „mercy rule”.

Mercy rule se aplică atunci când diferența de scor este mai mare de 34 puncte și implică scurgerea mai rapidă a timpului.

Etapa viitoare Mureș Monsters vor avea o săptămână de pauză, în timp ce Bucharest Warriors vor primi vizita rivalilor de la Bucharest Rebels în derby-ul conferinței.

Sursă foto: Iosif Vajnar

Share With:
Rate This Article
Discuții