HomeCNFAMureş Monsters atacă CNFA 2015 cu forțe proaspete

Mureş Monsters atacă CNFA 2015 cu forțe proaspete

Mureş Monsters se află la a doua participare în Campionatul Naţional de Fotbal American (CNFA). Anul trecut au fost singura echipă debutantă care a reuşit să termine campionatul, clasându-se pe locul al 5-lea.

Cu un an experienţă în spate, monştrii din Târgu Mureş îşi doresc să obţină un rezultat mai bun anul acesta, chiar dacă competiţia este aprigă, trecând de la Conferinţa de Nord-Vest la Conferinţa de Sud-Est, urmând să dispute meciuri tur-retur împotriva echipelor din Bucureşti.

László Szöllősi, preşedintele şi unul dintre coordonatorii echipei ne-a dat câteva amănunte legate de stadiul pregătirilor pentru noul sezon competiţional.

 Au avut loc modificări administrative în cadrul echipei fata de anul trecut?

La nivelul administrativ staful nostru nu s-a modificat, tot Preşedintele şi cei doi Vicepreşedinţi coordonează activitatea, cu menţiunea că Florin Bejan, unul dintre vicepreşedinţi, este plecat pentru o perioadă mai lungă din ţară, dar îl aşteptăm înapoi alături de noi după ce-şi termină contractul de muncă. În cea ce priveşte activitatea sportivă, aici coordonator am rămas eu, fiind ajutat de Csaba Fülöp – căpitanul defensivei, Mihai Mocanu – antrenorul QB/WR/RB şi Szabolcs Derzsi – responsabil cu pregătirea oamenilor din linie.

Care este statusul economic actual al echipei? S-a îmbunătăţit faţă de anul trecut?

Am reuşit să încheiem parteneriate cu două firme care s-au arătat interesate de fotbalul american, ele acoperind o anumită parte a bugetului. În afară de acestea mai avem la dispoziţie veniturile din 2% şi am accesat proiectele de finanţare iniţiate de administraţiile locale (primăria, consiliul judeţean), aşteptând ca proiectele depuse să fie evaluate, respectiv acolo unde am fost declaraţi câştigători şi am depus decontul, să ni se returneze suma.

Pentru participarea în CNFA 2015 avem bugetul asigurat cam în proporţie de 60%, făcându-se demersuri pentru a atrage fonduri (private sau publice) şi pentru restul sumei. Per ansamblu, putem să spunem că încep să se contureze nişte soluţii şi în privinţa baniilor.

Numărul de echipamente este în momentul de faţă satisfăcător, avem tricouri şi shoulder-pad-uri pentru toţi jucătorii, stăm mai prost un pic la capitolul căşti.

Cum au decurs recrutările şi care este procentul de jucători aflaţi la primul CNFA în echipă?

Am organizat recrutările în perioada august-noiembrie a anului trecut şi am reuşit atragerea a 11 jucători noi. Ca atare, o treime din echipa de anul acesta va fi compusă din „rookies”. Desigur, numărul celor care au venit de curiozitate, au participat la unul sau mai multe antrenamente e mult mai mare, dar am ales să-i legitimăm doar pe cei care s-au dovedit perseverenţi.

 Ce părere aveţi despre înfiinţarea LEFA?

Considerăm înfiinţarea LEFA binevenită, căci în lipsa federaţiei, sportul acesta trebuie să aibă o minimă formă de organizare şi e bine ca activitatea de fotbal american să fie coordonată. Însă baza este reprezentată de activitatea fiecărei echipe în parte, fiecare trebuie să fie profet în ţara lui şi să facă propagandă fotbalului american. Totodată, sperăm că odată cu înfiinţarea federaţiei de profil să ni se deschidă şi alte canale privind organizarea, mediatizarea şi atragerea de suport financiar.

Ce părere aveţi despre noua organizarea CNFA?

Ne bucurăm că faţă de cele trei meciuri de anul trecut, anul acesta avem asigurat minim dublul jocurilor, căci meciurile oficiale sunt cele pentru care ne pregătim timp de 8-9 luni. Acestea oferă satisfacţie oricărui jucător.

Implică un efort prea mare din partea echipelor meciurile tur-retur?

Disputarea a şase meciuri oficiale desigur înseamnă un efort uman, logistic şi material mai ridicat, dar suntem pregătiţi să facem faţă. Sperăm ca încet-încet să ne apropiem de un sezon competiţional cu 12-15 meciuri oficiale şi să putem asigura tot cea ce este necesar acestui format.

A fost dificilă hotărârea de a trece în Conferinţă de Sud-Est pentru CNFA 2015?

Oricare ar fi fost formatul campionatului, meciurile sunt meciuri şi trebuie disputate pe teren. Ca atare, nu considerăm că avem vreun avantaj sau dezavantaj prin repartizarea în Conferinţa Sud-Est. Însă, dacă şi la anul tot acesta va fi numărul echipelor participante probabil vom opta pentru un campionat fără divizii. Cred că este mai corect să joace fiecare cu fiecare.

Care sunt aşteptările Mureş Monsters pentru acest an competiţional?

Ţinând cont că pe bună dreptate suntem socotiţi una dintre outsiderele competiţiei, principala noastră ţintă e să facem o figură frumoasă în campionat, să dăm maximul posibil în cadrul fiecărei partide. Totuşi, poziţia 5 de anul trecut ne şi obligă şi dacă vrem să creştem, atât ca şi joc, cât şi ca rezultate, atunci trebuie să depăşim performanţa de anul trecut.

Share With:
Rate This Article
Discuții