HomeCNFARebels din nou în finală

Rebels din nou în finală

După o pauză de un sezon, Bucharest Rebels se califică din nou în Finala Campionatului Național de Fotbal American, ROBOWL V.

Sâmbătă, 21 iunie 2014, pe stadionul din Baza Sportivă Ion Țiriac din București, Rebels au primit vizita celor de la Cluj Crusaders, campionii en titre.

Rebels au început bine meciul reușind un Touchdown chiar de la primul drive, însă încercarea de a marca un punct suplimentar a eșuat și scorul era 6-0. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, defensivele celor două echipe s-au apărat exact și nu au lăsat prea multe opțiuni adversarilor.

Echilibrul nu putea fi rupt decât de o greșeală individuală. După ce au interceptat o pasă a celor de la Rebels, Crusaders au dus acel drive până în End Zone-ul advers. Clujenii au reușit să marcheze cu o pasă de aproximativ 40 yarzi care a lăsat receiver-ul demarcat complet la câțiva yarzi de goal line. După marcarea Touchdown-ului au reușit și conversia de 2 puncte cu un run pe exterior.

În cea de-a doua parte a meciului run-urile celor de la Rebels au început să dea roade, câștigând din ce în ce mai mulți yarzi. Alternând run-urile pe mijloc cu cele pe exterior Bucureștenii au reușit să mai marcheze de 3 ori. Doar una din cele 3 conversii a fost reușită, scorul devenind 28 – 8.

În finalul sfertului 4, Crusaders au reușit să marcheze după o pasă scurtă în exterior, iar receiverul a dus mingea în End Zone după o cursă de mai bine de 60 yarzi. Acest Touchdown a venit însă prea târziu și nici conversia nu a fost reușită, scorul de 28 – 14 s-a menținut până la final.

Cu un joc constant și foarte puține greșeli personale, la care s-au adăugat și terenul propriu și lotul mai numeros, Rebels au câștigat pe merit meciul. Clujenii pe lângă cele 2 fumble-uri care au redus șansele acestora de a marca, au mai avut și probleme de efectiv. Până la finalul meciului 3 jucători erau deja dezechipați pe marginea terenului din cauza unor accidentări. #26 Olariu Daniel de la Rebels a suferit și el o accidentare la umăr și va sta departe de teren o perioadă. Sperăm ca toți jucătorii să se refacă și să revină cât mai repede pe teren.

Cu această victorie, pe lângă asigurarea locului în marea finală, Rebels au echilibrat situația în meciurile directe, acum ambele echipe au câte 2 victorii. Ambele echipe se vor deplasa la Timișoara peste 2 săptămâni, Crusaders pentru a juca finala mica, iar Rebel pentru a încerca să câștige primul titlu de Campioană.

Share With:
Rate This Article
Discuții