HomeCNFARoBowl V

RoBowl V

Duminică, 06.07.2014 s-a disputat, la Timişoara, pe stadionul Dan Păltinişanu, finala Campionatului Naţional de Fotbal American 2014, RoBowl V între Bucharest Rebels şi Timişoara 89ers.

89ers au plecat cu prima şansă în acest meci, având avantajul oraşului de reşedinţă, dar şi o campanie 2014 mai convingătoare, reuşind să treacă fără mari dificultăţi atât de Cluj Crusaders, câştigătorii RoBowl IV, cât şi de Bucharest Warriors, în semi-finală.

În ciuda faptului că bucureştenii au plecat cu a doua şansă, meciul a început cu un prim atac fulgerător al ofensivei Rebels, astfel urcând primele puncte pe tabelă după un run de aproximativ 65 de iarzi al lui Bogdan Topolescu şi un QB sneak semnat Adrian Lungu care a dus mingea în end zone-ul 89ers.

Un al doilea touchdown marcat de Florin Cojanu duce scorul la 12 la 0 pentru bucureşteni. La încheierea primului sfert, Hanno Heinrich marchează primele puncte pentru Timişoara ducând scorul la 12 la 6.

Doar la jumătatea celui de-al treilea sfert 89ers reuşesc să-şi revină şi să marcheze un al doilea touchdown care egalează scorul. Două atacuri Rebels mai târziu, la a 3-a încercare şi 6 iarzi până la end zone-ul 89ers, Valentin Cocrean, linebacker al 89ers comite o infracţiune care ajută drive-ul Rebels.

Aceştia marchează un play mai târziu prin Cosmin Zamfir, ducând scorul la 18 la 12. Acesta va fi scorul final al RoBowl V, Bucharest Rebels aducând, după doi ani de absenţă, trofeul RoBowl înapoi în Bucureşti.

Share With:
Rate This Article
Discuții