HomeCNFAStartul Campionatului Național în București

Startul Campionatului Național în București

Duminica aceasta, începând cu ora 18:00, la complexul sportiv Ion Ţiriac din Bucureşti se va da startul Campionatului Naţional de Fotbal American 2015 (CNFA 2015) în capitală.

Bucureştiul este singurul oraş din România care găzduieşte două dintre echipele de fotbal american participante la CNFA 2015. În total, în Bucureşti au ajuns trei din cele cinci RoBowl-uri jucate până acum, astfel încât, de la Bucharest Warriors, învingători în RoBowl I şi II şi Bucharest Rebels, campionii en-titre se aşteaptă clasări bune şi în această ediţie de campionat.

Echipa care va disputa primul meci în această ediţie este Bucharest Rebels, primind vizita tinerei echipe Mureş Monsters. Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată, în toamna anului trecut, într-un amical câştigat de Rebels cu scorul de 45 la 0.

Anul trecut, Monsters au înscris un singur touchdown, împotriva Cluj Crusaders, în primul meci disputat de ei în CNFA 2014.

Bucharest Rebels au fost singura echipă fără înfrângeri anul trecut în CNFA, reuşind să învingă Bucharest Warriors cu scorul de 46 la 6, Cluj Crusaders în semifinale cu scorul de 28 la 14 şi Timişoara 89ers în RoBowl V cu scorul de 18 la 12.

Având o echipă cu mulţi jucători care practică fotbalul american încă de la primele pase aruncate în Bucureşti, Bucharest Rebels sunt favoriţi la câştigarea primului meci disputat în capitală. Totuşi, echipa din Târgu Mureş, aflată la cea de-a doua participare în CNFA, face deplasarea în Bucureşti având intenţia să se întoarcă acasă cu o victorie.

Sursă foto: Iosif Vajnar

Share With:
Rate This Article
Discuții