HomeDiverseFotbal american la Teatrul Național București

Fotbal american la Teatrul Național București

Într-o discuţie cu unul dintre jucătorii de fotbal american din Bucureşti am am aflat că un costum de fotbal american a fost împrumutat pentru o perioadă Teatrului Naţional Bucureşti, urmând să fie folosit într-una dintre noile piese ale teatrului.

Organic se numeşte piesa şi am avut ocazia să aflăm câteva informaţii despre aceasta chiar de la regizorul ei, Andrei Măjeri:

Este unul din proiectele dedicate tinerilor din cadrul programului 9G (Noua Generaţie) de la TNB. A avut 5 avanpremiere gratis în decembrie, iar acum a fost preluat în repertoriul oficial al teatrului.

Pe scurt, este vorba de un cuplu de imigranţi care găzduiesc pentru câteva zile un tânăr care nu vorbeşte engleza. Urmează să înţelegem că tânărul este adus acolo să îşi doneze un rinichi şi că ei sunt implicaţi. E, în fond, o frumoasă poveste de dragoste, îmbinata cu un subiect foarte puternic: traficul de organe.

Partea „magică” a spectacolului sunt scenele de vis ale personajelor, care au fost făcut în parteneriat cu mari artişti: Ada Milea, Tudor Giurgiu, Ioana Păun, Leş Ateliers Nomad, Arcadie Rusu. Într-unul din aceste vise, visul personajului feminin, ea visează familia perfectă americană şi acolo acest băieţel este copilul lor şi este îmbrăcat într-un costum de fotbal american.

Spectacolul va avea premiera pe 14 februarie, de la ora 20:00, la Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti.

Sursă foto: Organic

Share With:
Rate This Article
Discuții