HomeDiverseFantasy Football

Fantasy Football

Având în vedere că se apropie sezonul NFL, putem încerca să aflăm mai multe şi despre Fantasy Football.

Fantasy Football este un joc interactiv online, în care concurezi împotriva altor utilizatori. Dacă ţi se potriveşte modul incognito, poţi concura cu alţi străini, multe ligi fantasy îţi oferă această opţiune. În schimb, e recomandat să joci cu cei apropiaţi, poate fi mult mai amuzant.

Pentru a-ţi forma echipa, trebuie să ştii că loturile se alcătuiesc printr-un Draft, adică fiecare utilizator are dreptul să-şi aleagă câte un jucător până la completarea lotului.

În modul standard de joc, lotul echipei cuprinde:

  • Un Quarterback (QB)
  • Doi Running Backs (RB)
  • Doi Wide Receivers (WR)
  • O poziţie la alegere RB/WR/TE
  • Un Tight End (TE)
  • Un Kicker (K)
  • O echipă defensivă
  • Şase rezerve

După stabilirea echipelor, utilizatorii pot opta pentru modificarea lotului. Mai precis, fie renunţi la un jucător din lotul echipei şi îţi alegi unul pe care nu l-a selecţionat altcineva, fie faci schimb cu un alt utilizator.

Există mai multe tipuri de ligi Fantasy, însă cea mai des întâlnită este cea Head-to-Head, ligă în care te vei duela cu un alt utilizator, în fiecare etapă, rezultatul meciului fiind unul de tip Win/Lose. În funcţie de numărul de Win şi Lose al fiecărui utilizator, se va stabili clasamentul ligii şi echipele care avansează în playoff.

Punctajele obţinute în liga de Fantasy sunt determinate de performanţa fiecărui jucător în meciurile din NFL. Spre exemplu, QB primeşte câte 1 punct pentru fiecare 25 de yarzi pasaţi, 1 punct pentru fiecare 10 yarzi alergaţi, 6 puncte pentru fiecare TD sau pasă de TD şi aşa mai departe. Sistemele de punctaj pot varia de la o ligă la alta, în funcţie de regulile care s-au stabilit la începutul sezonului.

Un sezon de Fantasy care include playoff-uri și finală se desfăşoară pe durata sezonului regulat de NFL.

Dacă nu deţii multe informaţii despre fotbalul american, acest joc te ajută negreşit. Chiar dacă nu ai mai jucat până acum fantasy football, pe lângă faptul că vei face orice pentru a acumula cât mai multe puncte, îţi va schimba modul în care te uiţi la meciurile de fotbal.

Share With:
Rate This Article
Discuții