HomeDiverseProvocarea Ice Bucket

Provocarea Ice Bucket

Fenomenul „Ice Bucket Challenge”, provocare prin care respondenții trebuie să își toarne o găleata de apă cu gheață în cap și să doneze a făcut înconjurul lumii. Până în prezent s-au strâns 41 de milioane de dolari pentru scopul său inițial, strângerea de fonduri pentru fundația ALS, asociaţie care cercetează modalităţi de combatere a sclerozei laterale amiotrofica.

De acolo însă, fenomenul s-a extins, respondenţii la provocare donând sume de bani, odată cu acceptarea provocării, diferitelor asociaţii şi organizaţii de ajutor social şi cercetare în medicină.

Acest fenomen a acaparat și lumea fotbalului american din România. Campionii României, Bucharest Rebel, au fost cei care au iniţiat lanţul provocărilor. Aceştia au dat mai departe ştafeta atât vicecampionilor, Timişoara 89ers, campionilor de anul trecut, Cluj Crusaders, cât şi echipelor participante la BAFL.

De la Rebels, toate echipele din România au fost provocate la Ice Bucket Chalange, majoritatea răspunzând afirmativ chemării, turnându-şi apă cu gheaţă în cap şi donând pentru o cauză nobilă.

Cea mai nouă echipa din Bucureşti, Bucharest Industrial Titans, a ales să răspundă provocării Ice Bucket Chalange, într-un mod diferit, aceştia demarând o campanie umanitară pentru a ajuta persoanele nevoiaşe din comunitate.

Pe lângă echipele de fotbal american, aţâţate cu uşurinţă, atât Asociaţia Arbitrilor de Fotbal American cât şi redacţia FirstDown.ro au fost provocate la Ice Bucket Chalange, ambele răspunzând prompt solicitării.

Share With:
Rate This Article
Discuții