HomeEchipeAntrenamente, tehnologie și rebeli

Antrenamente, tehnologie și rebeli

Echipa Bucharest Rebels s-a clasat anul trecut pe locul trei in CNFA. Echipa înfiinţată în 2012 reprezintă o putere incontestabilă în fotbalul american românesc. Boieru Marcel, PR manager Bucharest Rebels, ne-a răspuns întrebărilor legate de acest campionat, dezvăluind câteva din armele secrete ale grupării de rebeli bucureşteni.

Putem să aflăm puţin câte ceva despre staff-ul echipei?

Avem un team manager, Bogdan Negrei, care s-a evidențiat ca gestionar și magazioner în cadrul mai multor companii multinaționale, de unde și atenția lui foarte mare pentru detalii. Pe lângă evidentele calități în acest sens, acesta este și pasionat de bricolaj, ca dovadă stând nenumăratele echipamente de antrenament pe care în loc să le cumpărăm, le-am confecționat.

Antrenorul echipei, Alex Crăciun, care este și jucător în același timp, este foarte calificat deoarece se uită la meciuri din NFL, deţinând și un gamepass în acest sens. Acest lucru, coroborat cu noul Madden 25, ne ajută să fim foarte creativi atunci când vine vorba de schemele de joc.

Singurul dezavantaj ar fi acela că fiind jucător și antrenor în același timp, nu avem pe cineva care să stea în permanență pe margine și să coordoneze activitatea la modul general, dar pentru campionatul ce stă să înceapă vom implementa un sistem revoluționar de comunicare, bazat pe tehnologie wireless, în care fiecare jucător va avea montate o cască în ureche și un microfon, pentru a se evita astfel orice fel de confuzie.

Pe lângă aceștia doi, mai există patronul echipei, Bogdan Tudor, omul cu banii, care are ultimul cuvânt în toate deciziile pentru că el plătește. Acesta este de asemenea și un important jucător, cu o vastă experiență, fiind între cei care au popularizat acest sport începând cu anul 2007.

S-au obişnuit jucătorii cu sistemul de comunicare? Nu crează confuzie?

Sistemul de comunicare îl folosim la toate antrenamentele, tocmai pentru a ne putea acomoda mai ușor. Unul din motivele pentru care vom juca meciurile de acasă în nocturnă este acela că sistemul de alimentare pentru hot-spoturile create pentru acest revoluționar sistem de comunicare este strict legat de funcționarea nocturnei, cele două fiind legate în serie. “Responsabil” pentru această “nebunie” este colegul nostru Vlad Șorici, student eminent în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații și actualmente angajat la unul din principalii operatori de telefonie mobilă.

Cum au decurs recrutările pentru acest sezon competiţional? Cât de vast este lotul de care dispuneţi?

Lotul pentru campionat numără aproximativ 50 de jucători activi.
Recrutările pentru noul sezon au mers neașteptat de bine, în condițiile în care, după mai multe tryout-uri în care am evaluat aproape 100 de potențiali noi jucători, am reușit să identificăm câţiva jucători despre care credem că vor avea un impact imediat.

Totodată, una din strategiile noastre de recrutare se bazează pe aducerea celor mai valoroși jucători și antrenori de la celelalte echipe bucureștene, iar în acest sens avem câteva promisiuni ferme pentru perioada următoare. Chiar dacă în actualul campionat nu ne vom putea baza pe serviciile lor, din cauza prevederilor regulamentare, mai mult ca sigur că din toamnă ni se vor alătura.

Care sunt principalele “arme” recrutate de la alte echipe?

De departe cel mai sonor nume este cel al lui Daniel Duță, leading rusherul celor de la Bucharest Warriors în sezonul trecut. Cu un stil de alergare ce îmbină forța unui buldozer și viteza unui ghepard, această ghiulea umană va oferi multe nopți de nesomn coordonatorilor defensivi adverși.

Odată cu el, au mai venit de la Warriors și titularii de pe pozițiile de centru și cornerback, iar de la Bucharest Predators ni s-au alăturat cele mai tinere trei prospecte, care sperăm să aibă un cuvânt greu de spus atât în sezonul actual, cât mai ales în cele viitoare.

Există destul interes pentru fotbalul american în Bucureşti pentru a susţine 4 echipe în campionat?

Din punctul nostru de vedere, da. Dar cel mai bine ar fi să întrebați celelalte echipe. Ce putem să afirmăm este că există interes pentru Bucharest Rebels.

Cum merg pregătirile administrative pentru CNFA 2014? Aveti echipamente petru toţi jucătorii?

Team managerul nostru dorește să păstreze misterul asupra acestor pregătiri, dar din spusele lui totul merge conform planului: avem la dispoziție terenul de joc pentru meciurile pe care le vom organiza în calitate de gazde, iar muzica ce va bubui în boxe va sparge timpanele spectatorilor.

Legat de echipamente, acestea nu mai constituie demult o problemă, toți jucătorii dispunând de ele. Prin generozitatea patronului echipei, beneficiem de cele mai moderne echipamente și condiții de antrenament.

 Aţi reuşit să atrageţi sponsori pentru a acoperi parte din costurile pentru CNFA 2014?

Nu parte, ci integral. Avem o colaborare fructuoasă cu două companii mari din industria alimentară, Coca Cola și Chipita, care vor fi alături de noi. Pe lângă aceștia, mai avem parte de susținerea celor de la WorldClass, Mercedes-Benz România și o foarte puternică firmă emergentă pe piața transporturilor, SILES TRANSPORT SRL. Nu în ultimul rând, pe partea de media avem o colaborare pe partea de PR cu cei de la Academia de Ursărie, una din cele mai în vogă pagini de umor și cultură de pe Facebook, care ne ajută foarte mult la partea de promovare a brandului nostru.

Cum decurg antrenamentele pentru CNFA 2014?

Aici e mai mult de discutat. Am început pregătirea fizică în luna ianuarie, cu ajutorul partenerilor noștri de la WorldClass. Antrenamentele de forță le-am făcut împărțiți pe compartimente (linie ofensivă, Linebackeri, defensive backs etc) iar de 3 ori pe săptămână am încercat să mergem toți la cursurile de group fitness organizate de WorldClass, cu precădere la cele de BodyPump și Metabolic Workout.

Ca antrenamente specifice, jucătorii de pe skilled positions (WR, TE, DB) au pus accentul pe foarte mult spinning iar liniile (ofensivă și defensivă) pe Yoga și BOSU, pentru că mobilitatea și echilibrul sunt foarte importante.

De la sfârşitul lunii februarie am început și antrenamentele cu mingea într-o „indoor facility” unde, pentru destindere și crearea unui mai bun spirit de echipă, mai jucăm și laser-tag din când în când.

Ce aşteptări aveţi de la acest sezon competiţional?

Sperăm să facem o figură frumoasă.

Ce alte meciuri aveţi plănuite pentru 2014 în afară de CNFA?

Vom juca începând din vară în BAFL (Balkan American Football League) alături de Sofia Bears (BG), Sofia Hawks (BG), Bor Golden Bears (SRB) și Krajlevo Royal Crowns (SRB).

Share With:
Rate This Article
Discuții