HomeEchipeDin culisele Bucharest Wolverines

Din culisele Bucharest Wolverines

Echipa Bucharest Wolverines a fost fondată în anul 2012, atunci când un grup de jucători de fotbal american din Bucuresti au ales să urmeze o altă viziune decât ce aveau de oferit cluburile existente în capitală, formând o nouă echipă bucureşteană. Anul acesta, Bucharest Wolverines s-au înscris in Campionatul Naţional de Fotbal American. Rupând din timpul preţios pregătirii echipei pentru CNFA 2014, Andrei Cartianu, General Manager al echipei, a  ales să stea de vorbă cu noi.

Putem să aflăm câteva informaţii despre staff-ul echipei?

Stafful administrativ Wolverines este compus din: Robert Pewtress – Preşedinte, Andrei Cartianu – General Manager, George Petre – HR Manager, Emilia Matei – PR Manager. Corpul de antrenori este format din 7 oameni şi include antrenori pentru fiecare poziţie, head coach şi preparatori fizici.

Cum se derulează pregatirile administrative pentru CNFA 2014?

Foarte greu, deoarece pentru noi începutul lui 2014 a însemnat şi procurarea de echipamente pentru a fi apţi de joc la standardele FRFA şi EFAF şi o continuă campanie de promovare a echipei pentru a atrage fondurile necesare organizării meciurilor şi procurării de echipamente.

Legat de procurarea echipamentelor şi de situaţia financiară, care sunt sponsorii cu care aţi reuşit să luaţi legătura?

Partenerii noştri actuali sunt Wilson România şi Ways group. Ambii ne ajută cu reduceri şi logistică pentru procurarea echipamentelor şi cu amândoi colaborăm de aproximativ un an.

De asemenea, avem un parteneriat cu Mojo pub care este un bar pe Lipscani ce este în transformare în sports pub. Ei au decis să ajute fotbalul american şi se ocupă de difuzarea meciurilor din sezonul regulat. Este locaţia unde noi ne ţinem cele 4 evenimente importante anuale: Super Bowl party, Wolverines birthday party, Petrecerea de sfârşit de sezon şi Petrecerea de sfârşit de an.

De asemenea de menţionat sunt persoanele care ne-au ajutat până acum cu logistica în SUA, pentru procurarea echipamentelor de joc: Dan Harris – Kansas City, Colin Hickey – Phoenix AZ, SK Kandasamy – Redmond WA.

Cum decurg antrenamentele pentru CNFA 2014?

Antrenamentele decurg foarte bine, totul este conform planului stabilit în toamna 2013, jucătorii se arata mulţumiţi de nivelul de pregătire şi în general toţi membri asociaţiei privesc optimist acest campionat.

Toate echipele au în planul de pregătire meciuri amicale cu echipe româneşti sau din afară. Bucharest Wolverines nu au participat, de la înfiinţare, decât la două turnee de flag. Ce planuri aveţi în acest sens pentru pregătirea CNFA 2014?

Da, până acum singurele noastre participări au fost în Cupa Predators IV şi turneul Rebels Winter Flag 2013. Nu am ţinut scrimmage-uri deoarece avem mulţi jucători noi şi am fost de părere că fără cunoştinţele de bază nu putem evalua corect situaţia echipei, iar nici pentru jucători nu ar fi corect să fie puşi în faţa unei faze de joc pentru care nu sunt pregătiţi. Am încercat să învăţăm din greşelile celorlalte echipe şi să aplicăm teoriile sportive pe baza cărora se înfiinţează cluburile sportive de succes.

Ce pot spune este că nu vom intra în campionat fără să ne evaluăm în faţa altor grupări, însă pentru a afla aceste detalii va fi nevoie să urmăriţi website-ul nostru sau paginile de facebook sau google+.

Ca întrebare de final, întrebarea clasică: care sunt aşteptările Bucharest Wolverines pentru CNFA 2014?

Ca de obicei într-un club sportiv, primul sezon este unul experimental. Corpul de antrenori a planificat antrenamentele cu o finalitate şi s-au ţinut de el în ciuda problemelor apărute. Ca obiectiv avem clasarea în primele 4 echipe din ţară şi prinderea playoff-ului, însă vom fi mândrii de jucători indiferent de rezultat deoarece marea parte a echipei nu a practicat fotbalul american în afara antrenamentelor, flagului şi Madden NFL-ului.

Share With:
Rate This Article
Discuții