HomeEchipeMureş Monsters la Vâltoarea Mureşeană
Mures Monsters Valtoarea Mureseana

Mureş Monsters la Vâltoarea Mureşeană

Echipa din Târgu Mureş, Mureş Monsters caută mereu soluţii de promovare a fotbalului american şi a echipei. Astăzi, în cadrul evenimentelor din Vâltoarea Mureşeană, Monsters vor organiza meciuri de flag football şi demonstraţii de tackle pe malul Mureşului.

Vâltoarea Mureşeană se poate spune că a început în urmă cu 534 de ani, pe 28 August 1482, atunci când regele Matei Corvin a acordat Tîrgu-Mureşului dreptul de a ţine târguri anuale. A fost un eveniment deosebit de important în viaţa oraşului, iar data acestuia rămâne una dintre cele mai semnificative din istoria localităţii.

Astfel, Vâltoarea Mureşeană organizată între 18 şi 27 August are ca scop recrearea atmosferei de târg care a caracterizat localitatea în secolele trecute şi să întărească sentimentul de patriotism local.

Un alt ţel al evenimentului este să asigure maghiarilor din Tîrgu-Mureş şi a tîrgumureşenilor de pretutindeni ocazia de a se (re)întâlni, de a se cunoaşte, iar pe de altă parte, de a face cunoscută cultura maghiară în rândul comunităţii româneşti.

Mureş Monsters vor fi prezenţi pe malul Mureşului începând cu ora 17:00, în zona GoKart. Detalii despre târg, aici: http://forgatag.ro/ro/

Dacă eşti prin zonă, nu rata evenimentul.

Share With:
Rate This Article