HomeEchipePredators revin în CNFA

Predators revin în CNFA

Echipa Bucharest Predators este cea de-a doua echipă înfiinţată în Bucureşti. După mai multe fluctuaţii de lot, anul acesta, una dintre cele mai vechi echipe de fotbal american din România s-a înscris în CNFA 2014. Am avut ocazia să discutăm cu Emilia Matei, PR-ul echipei, care ne-a prezentat statusul actual al echipei din capitală.

Putem să aflăm câte ceva despre staff-ul echipei?

Staff-ul administrativ este compus din trei persoane: preşedintele, poziţie ocupată de George Rusu, un director economic, funcţie revenită lui Dan Păun şi eu, care mă ocup cu relaţiile publice şi cu centralizarea şi structurarea informaţiilor de ordin administrativ venite de la jucători. Toţi trei avem studii superioare de specialitate în domeniul economic.

Partea tehnică prezintă o organigramă mult mai complexă. Antrenorul principal este George Rusu, preşedintele echipei, cu calificare nivel 3 EFAF/IFAF, un antrenor de defensivă, Dan Păun, de asemenea cu calificare nivel 3 EFAF/IFAF, un coordonator ce se ocupă de ofensivă – Bujdei Vlad, un coordonator de linii – Ciobaniuc Ionuţ, Amza Marius este coordonatorul de halfbacks, Oprea Ted coordonează linebackerii şi Cosmin Alexandru coordonează defensive backs. Pentru a uşura tranziţia în antrenamentele specifice, există în cadrul clubului şi doi preparatori fizici, cu experienţă în diferite sporturi de contact şi cu diplome în studii de specialitate.

Cum au decurs recrutările pentru acest sezon competiţional? Cât de vast este lotul de care dispuneţi?

La momentul actual, datorită numărului mare de echipe ce activează în Bucureşti, întâmpinăm dificultăţi în atragerea de noi membri. Faptul că acest sport implică costuri ridicate îi opreşte pe mulţi dintre cei interesaţi să transforme curiozitatea în pasiune şi astfel recrutările nu trec de faza preliminară, în cele mai multe cazuri.

Lotul actual este format din 32 de seniori şi 13 juniori, obiectivul nostru fiind de a dispune până la finalul verii de peste 40 de seniori şi 20 de juniori. Un alt obiectiv avut în vizor este formarea unei echipe feminine de flag, la momentul acesta însă, discutăm doar de 4 candidate.

 Există destul interes pentru fotbalul american în Bucureşti pentru a susţine 4 echipe în campionat?

Fiind încă la început, fotbalul american este privit cu circumspecţie. Faptul că sunt deja patru echipe doar la nivelul Bucureştiului şi este în continuare un sport căruia nu îi se face foarte multă publicitate, este un minus pentru recrutări. Adăugând la asta faptul că populaţia, în cea mai mare parte, nu prezintă o atitudine pro sport deja întâmpini dificultăţi în recrutare şi promovare.

Şi totuşi e un sport frumos şi complex ce îţi oferă posibilităţi de joc pentru toate categoriile, mărind acea grupă de vârstă de 18-35, caracteristică unui număr ridicat de activităţi sportive.

Cum merg pregătirile administrative pentru CNFA 2014?

Criza economică a schimbat punctul de focalizare a societăţii şi ne este clar tuturor că sportul nu poate fi prioritar în acest caz. Întâmpini astfel o înţelegere scăzută atunci când eşti în căutarea unui teren pentru meciuri, asta şi datorită faptului că sunt puţine terenuri care să poată fi folosite pentru un meci de fotbal american. Cele ce îndeplinesc condiţiile pentru joc sunt destinate altor sporturi şi este dificil să negociezi închirierea lor când mulţi nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă ce implică un meci de fotbal american.

De asemenea, este dificilă oferirea unui aer oficial unei asemenea competiţii în lipsa unei federaţii specifice, dar aceste lucruri se ameliorează pe parcurs.

Aţi reuşit să atrageţi sponsori pentru a acoperi parte din costurile pentru CNFA 2014?

Nefiind un sport popular sau mai bine zis suficient de popular şi în lipsa unei federaţii, este dificilă atragerea de sponsori. Colaborăm cu o companie, dar sponsorizarea primită nu acoperă o proporţie prea mare din costuri. În aceste condiţii ne vedem obligaţi să apelăm la jucători pentru a putea participa şi acoperi costurile.

Cum decurg antrenamentele pentru CNFA 2014?

Un număr mare de jucători s-a alăturat echipei Predators la începutul lunii martie, creând dificultăţi în continuarea programului de antrenament, dar am reuşit să ne redresăm şi să realizăm această mică fuziune cu succes. Singurul inconvenient creat a fost reprogramarea unui scrimmage cu Constanţa Sharks. Antrenamentele decurg extrem de bine, lucru observat din evoluţia jucătorilor şi din dinamica echipei. Faptul că cei ce au venit acum la Predators sunt veterani ai sportului reprezintă un plus pentru echipă, aducând cu ei un bagaj de cunoştinţe ce ne ajută să progresăm cu paşi mari.

Ce aşteptări aveţi de la acest sezon competiţional?

Suntem încrezători în forţele proprii şi ne dorim să ajungem în playoff, poate chiar şi locul 1. Punem accent însă şi pe faptul că nici un oponent nu trebuie subestimat şi trebuie să dăm tot pentru rezultate cât mai bune.

Ce alte meciuri aveţi plănuite pentru 2014 în afară de CNFA?

Într-o oarecare ordine cronologică, discutăm pe timpul verii de meciuri cu Constanţa Sharks, de deplasări în Sofia pentru partide amicale cu Bears şi Hawks şi chiar de turneul de 8 la 8 din Bulgaria. Urmează apoi în toamnă cea mai veche competiţie de fotbal american din România pe care o organizăm noi şi anume Cupa Predators. Nu putem da date clare, dar putem să vă asigurăm că, cel puţin, meciurile pe care le vom avea în România, mai exact Cupa Predators, va fi ca şi în anul precedent un eveniment internaţional şi sperăm să atragem cât mai multe echipe.

După cum se observă, nu dăm înapoi de la nicio provocare sportivă! Singura noastră dorinţă este de a concretiza cât mai mult cunoştinţele căpătate la antrenamente şi de a promova un sport de viitor.

Share With:
Rate This Article
Discuții