HomeEchipeSchița portretului campionilor P. 2

Schița portretului campionilor P. 2

În cea de-a doua parte a interviului Rafael Ruiz, preşedintele şi antrenorul principal al Cluj Crusaders, ne-a vorbit despre planurile echipei legate de un viitor teren şi despre antrenamentele care pregătesc CNFA 2014.

Partea 1 a interviului o puteţi citi aici: „Schița portretului campionilor P. 1

Cum merg pregătirile administrative pentru CNFA 2014?

Avem echipamente pentru toţi jucătorii. Unii jucători începători încă îşi completează garderoba cu pantaloni sau tricouri, dar în schimb suntem acoperiţi.

În ceea ce priveşte terenul, încă ne antrenăm pe acelaşi teren pe care am şi început în 2010. Până când Primăria nu va dezvolta un alt proiect pe acest spaţiu, ne este permis să rămânem aici. Avem însă nişte planuri pentru a obţine un teren al nostru. Nu pot afirma că aceste planuri vor avea sorţi de izbândă, dar ne concentrăm mare parte din energie şi buget în această direcţie odată ce este următorul pas în dezvoltarea noastră.

Legat de meciuri, anul acesta avem un singur meci acasă. Acesta se va disputa în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu (Parcul Babeş), acolo unde am mai jucat (RoBowl II, multe meciuri amicale şi cel de-al doilea meci din CNFA 2013). Dacă ne vom situa pe primul loc în divizia noastră vom juca meciul de acasă pe Cluj Arena. În cazul deplasărilor, costurile sunt suportate în parte de jucători şi în parte de clubul sportiv.

În rest, toţi jucătorii au contracte de legitimare, asigurări şi toate hârtiile administrative soluţionate din ianuarie. De fapt, toate procedurile sunt realizate şi urmărite cu ajutorul unui QMS. Toate formularele şi documentaţie sunt digitale. Cred că suntem destul de avansaţi în această privinţă.

Aţi reuşit să atrageţi sponsori pentru a acoperi parte din costurile pentru CNFA 2014?

Nu prea. Au fost unele discuţii, unele promisiuni, dar nimic concret încă. Din fericire, nu aşteptăm niciodată să se întâmple vreun miracol şi preferăm să ne ocupăm noi de toate problemele care apar. Nu ne oprim din cauza asta.

Cum merg antrenamentele pentru CNFA 2014? Care este programul de antrenament?

Toate merg bine. Ne antrenăm doar afară de deja câteva săptămâni, fiind o schimbare în bine de la sala pe care o folosim pe perioada iernii.

Actualmente ne antrenăm pe teren de trei ori pe săptămână şi, în funcţie de etapa de antrenament pe teren, se schimbă şi antrenamentul la sala de forţă aşa că acum am redus numărul de zile de sală la două. Oricum, pe teren facem şi pregătire fizică folosind paraşute, sănii, cauciucuri de mari dimensiuni etc.

Ce aşteptări aveţi de la acest sezon competiţional?

Cred că toată lumea ar răspunde la această întrebare în acelaşi fel: să câştigăm! A câştiga este mereu scopul, obiectivul nostru. Pentru noi este de asemenea important să ne bucurăm de meci.

Ce alte meciuri aveţi plănuite pentru 2014 în afară de CNFA?

Este un răspuns uşor şi greu în acelaşi timp. Un campionat naţional este întotdeauna o prioritate în orice ţară a lumii. La fel este şi cazul pentru Crusaders. După cum am explicat şi într-un răspuns la o întrebare precedentă, fotbalul american cere timp pentru o pregătire adecvată. Prin urmare, ce pot să spun momentan este că, poate, doar poate, vom avea un amical acasă în toamnă. Restul perioadei ne-o vom petrece pregătindu-ne pentru anul viitor şi pentru recrutări. Ca un plus, vom avea alte categorii pentru care ne vom antrena şi unde vom concura în acest timp.

Share With:
Rate This Article
Discuții