HomeInternaționaleGermania și Austria nu vor participa la Campionatul Mondial

Germania și Austria nu vor participa la Campionatul Mondial

Mutarea Campionatului Mondial de Fotbal American dincolo de ocean a adus odată cu schimbarea locației și creșterea costurilor pentru feredațiile ale căror echipe și-a câștigat dreptul de a participa la această ediție.

Germania, Austria și Franța și-au exprimat nemulțumirea față de organizarea aceste ediții pe continentul american, deoarece aceasta a venit la pachet cu o creștere a cheltuielilor. Pe lângă cei 38.000 USD, costul deplasării unei echipe ar duce cheltuielile totale undeva la 120.000 USD.

Germania și Austria au solicitat amânarea organizării Campioantului Mondial pentru 2016 sau chiar 2017.

Deși Franța a criticat decizia, va participa la ediția de anul acesta. Francezii vor organiza în 2017, Junior World Championships, deci vor economisi banii de deplasare.

Austriecii au declarat că se bazează pe fonduri provenite de la autorități și de la sponsori. Timpul scurt până la startul cometiției nu le permite să strângă fondurile necesare.

Germania se bazează doar pe sponsori. Statul german ajută financiar sporturile non-olimpice doar dacă participă la evenimente unde participă minim 20 de echipe. Fotbalul American fiind exlus de pe listă din cauza acestei reguli.

Rămâne de văzut dacă Germania și Austria vor fi înlocuite de alte țări europene.

Sursa foto: afvd.de

Share With:
Rate This Article
Discuții