HomeInternaționaleLegends Football League

Legends Football League

Lingerie Football League – Inceputul unui imperiu

Începând ca emisiune plătită per vizionare în pauza de la Super Bowl, Liga de Football American în Lenjerie ce a apărut în anul 2009 reprezintă meciuri de fotbal american de contact de 7 la 7 între echipe feminine. Aceasta ligă şi-a schimbat numele în 2013 în Liga de Football American a Legendelor (Legends Football League – LFL). Meciurile sunt susţinute primăvară şi vară pe stadioanele şi arenele NBA, NFL, NHL şi MLS.

Deşi a început ca o emisiune de divertisment, LFL a luat repede amploare, extinzându-se în Statele Unite ale Americii, liga ce are 8 echipe, în Canada, LFL Canada având în componenţa 4 echipa şi nu cel din urmă în Australia, liga care la rândul ei are în componenţa 4 echipe.

Uniformele de joc au fost iniţial formate dintr-o bustieră şi boxeri la care erau adăugate portjartiere, multă dantelă şi fundiţe plasate strategic pentru a adăuga un plus de sex-appeal. O dată cu schimbarea numelui ligii s-a decis şi modificarea uniformele.

Motivul oferit pentru această decizie a constat în faptul că echipamentul utilizat revela prea mult iar jucătoarele erau privite mai mult ca obiecte sexualizate. Noile uniforme au fost utilizate o dată cu începerea sezonului 2014, acestea din urmă asemănându-se foarte mult cu uniformele unor jucătoare de volei.

Echipamentul este format din shoulder-pad-uri, pad-uri pentru coate, pad-uri pentru genunchi, uniforme de performanţă – cele asemănătoare jucătoarelor de volei – şi căşti în stilul celor utilizate în hockey.

Un element disputat de foarte multe dintre jucătoare a ţinut de siguranţă din timpul meciurilor. Spre deosebire de fotbal american de contact masculin, cel feminin prezintă mai puţină protecţie şi datorită faptului că scopul său iniţial nu a fost altul decât axarea pe foarte mult sex-appeal.

Multe jucătoare au susţinut răni destul de grave datorită faptului că echipamentul nu a oferit suficientă protecţie, unele din ele necesitând chiar intervenţii chirurgicale. Datorită acestui lucru, partenerul oficial al Ligii, Rawlings, a modificat echipamentele pentru a oferi acel plus de siguranţă dorit de participante.

O dată cu schimbarea echipamentului de joc, multe din echipele participante şi-au schimbat şi culorile de joc. Cele mai multe echipe din LFL au păstrat la început culorile echipelor masculine locale, unele dintre ele renunţând la acestea o dată cu începerea sezonului 2014.

Ceea ce a frapat o dată cu inaugurarea acestei ligi a fost modul în care erau privite jucătoarele. Deşi toate jucătoare au un istoric sportiv, majoritatea din ele având sub centură cel puţin un sport de performanţă, au existat anumite criterii de natură estetică ce au fost obligatorii pentru selecţionarea lor în loturi.

Acest lucru a schimbat foarte mult şi modul în care jucătoarele au fost privite şi seriozitatea cu care au fost tratate de-a lungul timpului. Antrenamentele la care sunt supuse au o intensitate şi dificultate asemănătoare cu cea a jucătorilor de fotbal american din NFL, antrenorii fiind chiar foşti jucători şi antrenori din NFL, dar asta nu a schimbat cu nimic faptul că multe din ele au fost hartuite sexual pe durata participării lor în LFL.

Detaliile din culise au dat un ton sumbru a ceea ce părea a fi doar o formă de divertisment şi a adus la masa discuţiilor probleme ce au fost veşnic tratate cu superficialitate cum ar fi egalitatea dintre sexe; aceste jucătoare aducând anual încasări de milioane de dolari şi creând într-o perioadă scurtă de timp un imperiu.

Share With:
Rate This Article
Discuții