HomeNFLMalcolm Smith a fost ales MVP-ul Super Bowl XLVIII

Malcolm Smith a fost ales MVP-ul Super Bowl XLVIII

Malcolm Smith, linebacker al celor de la Seatle Seahawks, a fost ales MVP-ul Super Bowl XLVIII. Într-un meci în care defensiva Seahawks a făcut legea pe teren, acest premiu putea ajunge la oricare jucător din defensiva echipei din Seatle. Intercepția returnată în touchdown, care a dus scorul la 21-0, a fost cea care a făcut diferența.

Smith a speculat la maxim jocul excelent împotriva paselor făcut de întreaga defensivă a Seahawks. Pe lângă intercepție, a recuperat „un fumble” și a adăugat 9 tackle-uri la statistica defensivei din Seatle, care a hărțuit permanent ofensiva celor de la Denver Broncos, condusă de Payton Manning.

Draftat în 2011 de cei de la Seahawks, Smith a reușit primul său touchdown la profesioniști. E drept, poziția pe care joacă nu-l pune foarte des în situația de a marca. De altfel este doar al treilea jucător aflat pe această poziție care câștigă premiul MVP într-un Super Bowl. Trei sferturi dintre cei care au câștigat premiul jucau pe poziții ofensive. Ultima oară când un jucător din defensivă a fost ales MVP, a fost în 2003, safety-ul celor de la Tampa Bay Buccaneers, Dexter Jackson,  fiind jucătorul în cauză.

Sursă foto: cbc.ca

Share With:
Rate This Article
Discuții