Coin toss

Cum regulile de la coin toss nu sunt clare pentru toată lumea, ne-am gândit să clarificăm situația. Regulile NCAA în ceea ce privește coin toss-ul diferă de cele din NFL.

Cine câștigă coin toss-ul își câștigă dreptul de a alege cum începe prima repriză. Desigur, poate ceda acest drept adversarului, astfel va decide cum va începe cea de-a doua.

Cel care va alege în prima repriză, voluntar sau nu (pentru că i s-a cedat acest drept), alege de obicei să primească. Astfel va avea posesia la primul atac. În caz contrar, riscă să se găsească în apărare la începutul ambelor reprize.

Pentru a avea posesia în cea de-a doua parte, cel care câștigă coin toss-ul trebuie să-și cedeze dreptul de a alege adversarului. Alegând să lovești mingea în prima repriză nu-ți garantează că adversarul va alege același lucru în cea de-a doua.

Au existat cazuri în această ediție din campionat când aceeași echipă a avut posesia la începutul ambelor reprize. De fiecare dată, echipa care a câștigat coin toss-ul a cedat adversarilor dreptul de a alege în prima repriză, iar aceștia au ales să lovească mingea (KICK), crezând că în repriza a doua lucrurile vor fi automat invers. GREȘIT!!!

Deciziile greșite, care însă nu au influențat prea tare meciurile, s-au luat pe baza confuziei dintre regulamentul NCAA și cel NFL și a faptului că arbitrii nu au explicat clar regulile. Este de datoria căpitanilor și a antrenorilor unei echipe să cunoască aceste reguli, arbitrilor li se recomandă să explice aceste reguli, însă nu este de datoria lor.

Pe scurt, dacă ai câștigat coin toss-ul și vrei să fii în atac în cea de-a doua repriză, cedează-ți dreptul de a alege în prima repriză. Dacă cei cărora li s-a cedat acest drept doresc să aibă posesia la începutul unei reprize, trebuie să aleagă să primească în prima repriză, doar atunci este alegerea lor.

Share With:
Rate This Article
Discuții