HomeAmicaleCluj Crusaders în vizită la Bucharest Warriors

Cluj Crusaders în vizită la Bucharest Warriors

Duminică, 22 noiembrie 2015, în Complexul Studențesc Tei din București a avut loc cel de-al nouălea episod din cel mai vechi derby din România, Cluj Crusaders @ Bucharest Warriors. Rivalitatea dintre cele două echipe fiind cea mai veche, cele două echipe s-au întâlnit de opt ori în meciuri oficiale, plus un meci amical disputat în 2012.

Cele două echipe au cea mai bogată istorie din fotbalul american autohton. Bucharest Warriors este echipa cea mai veche, fiind fondată în 2007. De cealaltă parte, Cluj Crusaders, fondată în 2009, este singura echipă care a participat la toate cele șase ediții ale Campionatului Național de Fotbal American.

Deoarece oaspeții s-au întors la Cluj imediat după terminarea partidei, durata acesteia trebuia să fie scurtată cât mai mult cu putință. Asfel, s-au disputat 4 sferturi a câte 20 minute. Timpul a curs cu excepția time out-urilor.

Clujenii au început în forță și au marcat chiar de la prima posesie. Nici defensiva nu s-a lăsat mai prejos și a încheiat prematur primul drive al gazdelor după ce au reușit să intercepteze o pasă. După ce s-a marcat și cel de-al doilea touch down, Warriors au mai echilibrat partida, reușind chiar să reducă din diferență. Scorul la pauză a fost 14-8.

Deși au deplasat pentru acest meci doar 16 jucători, în repriza secundă aceștia nu s-au putut baza decât pe 15. În urma unei altercații fiind eliminați câte un jucător de la fiecare echipă. Chiar și așa, repriza secundă a fost dominată de Crusaders care a reușit să mai marcheze de două ori. Scorul final a fost 27-8 pentru oaspeți.

Meciul a fost unul plăcut, cu numeroase faze spectaculoase, atât pe plan aerian, cât și terestru. Cel mai mult au ieșit în evident #21 Florin Oltean de la Crusaders și #45 Cosmin Burlacu de la Warriors, ambii jucând pe poziția de running back.

Dacă în primele 3 întâlniri bucureștenii s-au impus de fiecare dată, clujenii au preluat inițiativa și conduc acum cu 6-3 (243-136).

Share With:
Rate This Article
Discuții