HomeAmicaleRebels și 89ers la ultimele teste înainte de startul CNFA
Rebels vs 89ers la American Football Friendly Weekend 2018

Rebels și 89ers la ultimele teste înainte de startul CNFA

Sâmbătă, 10 martie, Timișoara 89ers a organizat un eveniment inedit pentru România. Aceasta a invitat Bucharest Rebels și Budapest Cowbells pentru a disputa un amical în trei. Astfel, participanții au avut șansa să își testeze forțele, câte o repriză cu fiecare adversar.

Cowbells a ales să deplaseze în România echipa a doua. În lot s-au regăsit foarte mulți jucători tineri, jucători sub 18 ani. În plus, fostul quarterback al Timișoara 89ers îmbracă acum tricoul echipei maghiare, așa că a fost pentru prima oară adversarul foștilor săi coechipieri.

Deși se poate spune că Rebels a ieșit învingătoare, cea mai importantă a fost experiența acumulată. Atât cele 3 echipe, cât și arbitrii, au avut ce învăța în urma acestui eveniment. Ambele echipe românești au putut testa jucătorii și schemele de joc noi. Atât loturile de jucători cât și echipele tehnice au suferit modificări față de sezonul trecut.

Scorurile celor 3 dispute au fost:

Timișoara 89ers vs Bucharest Rebels (0 – 18)
Bucharest Rebels – Budapest Cowbells 2 (14 – 0)
Timișoara 89ers – Budapest Cowbells 2 (17 – 0)

În plus, celor 4 arbitri români prezenți la eveniment, li s-au alăturat 3 colegi din Serbia. Aceștia au o experiență mult mai mare, arbitrând de regulă 4 meciuri pe săptămână în timpul sezonului. În România, se dispută de obicei un singur meci pe săptămână.

Aceasta a fost ultima ocazie de a pune la punct anumite detalii înainte de startul Campionatului Național de Fotbal American, ediţia 2018, programat sâmbătă, 17 martie, ora 11:00. Cele 2 echipe vor debuta în actualul sezon pe 24 martie, 89ers în deplasare la Bucharest Warriors, iar Rebels acasă în compania Cluj Crusaders.

 

Foto: Mircea Popovici

Share With:
Rate This Article