HomeArbitrajArbitru de fotbal american
Arbitraj fotbal american

Arbitru de fotbal american

Este nevoie de arbitrii de fotbal american!

Da există, e un sport relativ nou și care se află în plină dezvoltare, urmează a IX-a ediție de campionat și atrage din ce în ce mai mulți pasionați.

Dar ce te faci dacă există piedici în al practica iar tu vrei să te implici în aceste sport de care ești atras?

Păi uite o alternativă la clasicul răspuns, stai și te uiți la TV, devii arbitru de fotbal american! Da, există și arbitrii de fotbal american, că nu doar echipe, minge, teren și nouă ani de campionat!

  • Dacă ești o fată pasionată de acest sport și în România sunt doar echipe băieți;
  • Dacă nu ai o constituție atletică sau ai suferit deja o accidentare ce te împiedică să practici acest sport de contact;
  • Dacă ești prea bătrân și nu vrei să riști o accidentare gravă;
  • Dacă locul de muncă nu îți permite să te antrenezi și astfel nu poți prinde lotul echipelor participante în CNFA;
  • Dacă la tine în zonă nu există o echipă activă și astfel nu poți practica sportul, ei bine pentru toate astea exista alternativa arbitrajului!

Da avem și fete și foști jucători, accidentați și pasionați din orașe fără echipe active și pe toți ne unește aceași pasiune, fotbalul american.

Pentru a ajunge arbitru activ trebuie să îndeplinești anumite condiții. Trebuie să ai peste 18 ani, dorința de a învăța regulamentul astfel încât să poți trece testarea anuală, disponibilitatea de a participa la meciurile amicale și mai ales disponibilitatea ca în timpul campionatului să participi la meciuri.

Acum să vedem și avantajele. Da, există și ele!

  • Ești aproape de sport, chiar foarte aproape;
  • Vizitezi România, existând echipe active în: Timișoara, Cluj, Tg. Mureș și București dar și echipe în dezvoltare în: Reșița, Oradea, Constanța, Baia Mare;
  • Există posibilitatea de a vizita și alte țări, personal am arbitrat și în Ungaria și în Bulgaria dar au fost deplasări și în Moldova, Mexic și Serbia existând invitații și din Franța, Austria, Belarus sau Turcia;
  • Transportul, cazarea și diurna sunt plătie de către liga echipelor de fotbal american (LEFA). Nu suntem profesioniști deci nu există salariu, dar ne ține lângă un sport pe care îl iubim și ne face să contribuim și noi la dezvoltarea lui în România.

Detalii despre cum te poți alătura corpului de arbitrii de fotbal american din România poți afla de la mine Rusu George (președinte al arbitrilor) la telefon 0722898970.

LATER EDIT: dacă îți este mai ușor, completează acest formular și te contactăm noi: https://goo.gl/forms/6DAmuRnwLB7twNad2

Prima ocazie de a ne întâlnii este pe 15.10.2017 în București pe stadionul Tei din complexul Lacul Tei (Studențesc).

Share With:
Rate This Article