HomeCNFABucharest Rebels nu a reușit revanșa

Bucharest Rebels nu a reușit revanșa

Pentru Bucharest Rebels, sezonul a început cu cel mai greu test posibil, un meci împotriva campioanei en-titre, în Bucureşti, dar pe un stadion pe care nu-l cunoşteau. Pentru ca lucrurile să meargă și mai greu, aveau și 3 jucători suspendați pentru această partidă.

Bucureștenii au început primul sfert în defensivă și au reușit să-si oblige adversarii să degajeze fără să permită un nou set de atacuri. Atunci când au ajuns în posesie, au început să alerge prin noua lor vedetă, running back-ul #22 David White, obţinând un nou set de atacuri. Drive-ul s-a încheiat însă la linia de 36 yarzi din terenul advers, după ce, la cel de-al patrulea atac, nu au reușit pasa completă și au cedat posesia.

Rebels a riscat încă din debutul meciului, fiind echipa care a ales să joace toate cele 4 atacuri dintr-un set atunci când a fost cazul.

Defensiva nu a reușit să oprească adversarii care au reușit să câștige în 4 playuri cei 60 yarzi de care aveau nevoie pentru a ajunge în end zone.  #10 Marian Mikacs a fost cel care a reușit să prindă pasa aruncată de #7 Paul Cîrjă, deși cornerback-ul cu numărul #19 l-a marcat strâns.

Cea de-a doua posesia a Rebels a avut o soartă similară cu prima. Quarterback-ul #1 Alexandru Crăciun a alternat run-urile lui #22 David White cu pasele și  a reușit să intre în jumătatea clujeană după ce a câștigat un set nou de atacuri. La fel că în drive-ul precedent, au ales să joace și ultimul atac din serie și cum pasa încercată nu a fost completă, adversarii au avut posesia într-o poziție bună.

De data aceasta, defensiva a fost foarte eficientă și a forțat Crusaders să degajeze fără să fi câștigat un set nou de atacuri.

Ofensiva bucureşteană a reușit în drive-ul ce-a urmat să câștige 3 seturi noi de atacuri. Run-urile lui #22 David White și pasele lui #1 Alexandru Crăciun către #85 Radu Ene și #86 Constantin Marcu au dus mingea până la linia de 16 yarzi a celor de la Cluj Crusaders. Din nou s-a forțat conversia celui de-al patrulea atac și din nou a eșuat. De data aceasta măcar, adversarii urmau să aibă posesia într-o poziție bună pentru Rebels.

Defensiva nu a stat prea mult pe teren deoarece la al treilea atac, clujenii au apelat la clasicul „reverse” unde #10 Marian Mikacs a rămas liber pe partea stângă și a reușit să marcheze pentru a doua oară. Pentru că nu era destul de complicată situația gazdelor, la următorul drive au rămas prematur fără posesie în urma unui fumble. Defensiva însă a reușit să oprească încercările adverse de a avansa și aceștia au fost nevoiți să degajeze.

Ultima posesie a celor de la Rebels din prima repriză le-a adus 8 puncte. Au plecat de la linia proprie de 28 yarzi și au reușit să ajungă în end zone după ce au alternat run-urile cu pasele. Pasa de 16 yarzi câtre #86 Constantin Marcu a fost cea care a adus primele 6 puncte. Ulterior, #22 David White a reușit și conversia de 2 puncte alergând cei 3 yarzi necesari.

Repriza secundă a părut că începe mai bine. #22 David White părea că are mai multă răbdare și își alege mai bine culoarele, reușind să câștige yarzi. Din păcate, Rebels a cedat posesia rapid, #1 Alexandru Crăciun aruncând o intercepţie. A fost semnul că lucrurile nu vor merge prea bine nici în partea a doua. Chiar dacă apărarea a reușit să limiteze la 1 numărul seturilor de atacuri câstigate, Crusaders a degajat și a pus mingea pe linia de 1 yard din terenul Rebels, ceea ce reprezintă punt-ul perfect.

Chiar dacă în urma unei pase s-a ajuns la linia de 6 yarzi și practic s-a scăpat de presiunea suplimentară, o nouă pasă a fost interceptată, de data acesta într-o poziție mult mai grea, linia de 9 yarzi din propriul teren. Cum era de așteptat, defensiva nu a rezistat și Crusaders au obţinut un nou touchdown.

Dată fiind diferența de scor, Rebels a fost nevoită să se bazeze mai mult pe jocul de pase. La prima tentativă de revenire nu a reușit mare lucru. Ghinionul a contiunat și pe plan defensiv când, deși jucătorii din defensivă au provocat un fumble pe care l-au recuperat, nu au reușit să-l păstreze în posesie. La capătul drive-ului, adversarii au reușit marcarea unui nou touchdown.

Cum pentru a mai spera la ceva aveau nevoie de un touchdown rapid, bucureștenii au continuat să pună accentul pe jocul de pase. Acesta a funcționat destul de bine, reușind să câștige 3 seturi noi de atacuri, dar în final posesia s-a terminat în cel mai rău mod posibil. Clujenii au reușit să intercepteze o pasă pe care au returnat-o în end zone pentru 6 puncte.

Din acest moment, totul era clar. Oaspeții jucau pentru a consuma cât mai mult timp iar gazdele nu puteau decât să încerce lucruri noi pentru meciurile viitoare.

Importurile celor de la Rebels #22 David White și #52 Inoke Ngalo, și-au arătat clasa însă nu a fost suficient. E clar că echipa are nevoie să-și creeze conexiunile de joc, iar acest lucru este posibil doar prin cât mai multe antrenamente. Având în vedere că au aproape o lună la dispoziție până la următoarea partidă, cea din compania Bucharest Warriors de pe 21 aprilie, este posibil să vedem o altă echipă Rebels atunci.

Share With:
Rate This Article