HomeCNFABucharest Warriors a pierdut după o repriză de coșmar

Bucharest Warriors a pierdut după o repriză de coșmar

În meciul de duminică contra Timișoara 89ers, vice-campionii de la Bucharest Warriors au început perfect meciul. După ce și-au forțat adversarii să degajeze (punt) la al patrulea play, și-au încheiat prima lor posesie în terenul de țintă advers.

Au continuat în aceeași notă, scoțând adversarii repede de pe teren și marcând la următoarea posesie. Dacă primul touchdown a fost marcat în urma unui run al lui #21 Bogdan Topolescu, cel de-al doilea avea să fie marcat în urma unei pase de 37 yarzi aruncate de #11 Adrian Lungu către #16 Mircea Popescu. Ambele touchdown-uri au fost urmate de conversii de 1 punct reușite de către #10 Cosmin Radu.

După ultimul punct marcat, jocul s-a echilibrat. Fie pe fondul oboselii, fie pe fondul lipsei de concentrare, Warriors a lăsat pentru prima oară adversarilor să câștige seturi noi de atacuri. Au permis astfel 89ers sa marcheze primele puncte, în urma unui field goal.

Finalul reprizei a găsit echipa bucureșteană undeva la mijlocul terenului, încercând să ajungă din nou în end zone-ul advers, fără succes însă.

Startul sfertului 3 a fost cam în aceeași notă cu finalul sfertului 2. Ambele echipe au avut posesia câte o dată pe durata întregului sfert însă niciuna nu a reușit să puncteze.

Totul s-a schimbat în sfertul 4. Adversarii au marcat chiar la prima fază a ultimului sfert după o alergare de 19 yarzi, urmată de o conversie de 2 puncte eșuată. Cum Warriors era încă în avantaj, ofensiva încă nu avea parte de presiune suplimentară și nu trebuia să facă altceva decât să consume tot timpul rămas.

Din păcate, în urma unui snap foarte înalt, pe care #29 Mihai Popovici nu l-a putut prinde pentru a degaja, Warriors a oferit posesia adversarilor într-o poziție excelentă, la doar 22 yarzi de end zone-ul Warriors. Timișorenii au profitat de acest cadou nesperat și au preluat conducerea.

Nici măcar acum, că nu mai erau la conducere, Warriors nu aveau de ce să intre în panică, însă următoarea posesie s-a terminat după primul play. Pasa lui #11 Adrian Lungu a fost interceptată de #40 Raul Siladi, iar posesia adversarilor s-a finalizat cu un field goal. Diferența era mai mare, dar era de o singură posesie și totul se putea răsturna cu un singur touchdown.

Coșmarul bucureștenilor nu era încă complet. După o pasă completă a QB-ului Warriors, #11 Adrian Lungu, către #16 Mircea Popescu, #37 Andrei Muntean de la 89ers a reușit să „fure” mingea #16 și să ajungă cu ea până în end zone. Cum adversarii au reușit și conversia de 1 punct, diferența de 9 puncte nu mai putea fi recuperată într-o singură posesie. După ce au luat în calcul și timpul rămăs, Warriors s-a recunoscut învinsă, #11 Adrian Lungu punând genunchiul jos la ultima fază, astfel scurgându-se ultimele secunde ale meciului.

Meciul a fost unul echilibrat și doar greșelile individuale au făcut diferența de scor să fie mai mare de 1 posesie. Dacă lotul Warriors nu ar fi fost lovit de accidentări e posibil ca soarta meciului să fi fost cu totul alta.

Warriors va susține următorul meci pe 14 aprilie în deplasare la Mureș Monsters. Meciul va avea o miză foarte mare, fiind poate fi ultima șansă de a juca în semifinale.

Share With:
Rate This Article