HomeCNFACluj Crusaders câștigă al 4-lea RoBowl
Cluj Crusaders RoBowl 9 champions

Cluj Crusaders câștigă al 4-lea RoBowl

Cluj Crusaders câștigă al 4-lea RoBowl, reușind victoria împotriva Bucharest Rebels.

RoBowl IX, finala Campionatului Național de Fotbal American 2018 s-a disputat sâmbătă, 30.06.2018, de la ora 17:00, pe Stadionul Mircea Chivu din Reșița. Evenimentul a fost organizat de către Reșița Locomotives și Primăria Reșița.

Meciul a început greoi pentru Cluj Crusaders mai ales deoarece ploaia a început să cadă puternic odată cu startul partidei.

De altfel, întreg meciul a fost unul al defensivelor. Singurele puncte marcate de în timpul meciului au fost cele reușite de Cluj Crusaders în sfertul 2.

Primele puncte de pe tabelă au fost urcate de către #27 László Tamás, holder #2 Trevor Lothorp, long snapper #56 Alexandru Oltean în urma unui field goal.

Tot în sfertul 2, #1 George Scridon reușește să ajungă cu mingea în end zone pentru un touchdown, în urma pasei #7 Paul Cârja, conversia fiind reușită de #27 László Tamás.

Rebels nu au reușit să înscrie în prima repriză iar în a 2-a repriză au schimbat quarterback-ul, polonezul #13 Jakub Kubacki intrând în locul lui #7 Alexandru Crăciun.

În ciuda opțiunii de run a #13, bucureștenii nu au reușit nici în a doua repriză să urce puncte pe tabelă.

Nici Cluj Crusaders nu s-au descurcat mai bine în a doua jumătate de meci, dar avantajul de pe tabelă i-a ajutat să aleagă un joc axat pe run, pentru a consuma cât mai mult din timpul de joc.

RoBowl IX s-a încheiat cu scorul de 10 – 0 pentru Cluj Crusaders.

Meciul a fost orchestrat de defensive: #44 Hanno Heinrich, #21 Florin Oltean, #45 Attila Albert, #27 László Tamás, #91 Cozmin Popa sau #55 Dragoș Pop, sub conducerea coordonatorului defensiv Dorin Pop, dând tonul pentru defensiva clujeană,

De partea cealaltă, defensiva Rebels nu a stat mai prejos, deși au permis 10 punct. Sub coordonarea lui #33 Inoke Ngalo a contracarat prin #25 Marek Zczerba, #53 Vlad Sorici, #1 Carl Lightfoot, #56 Radu Ionescu sau #76 Codrin Cuciurean.

În urma acestei victorii, Crusaders obțin al 4-lea titlu de campioni, din 8 RoBowl jucate și devin prima echipă cvadruplu campioană a României.

Share With:
Rate This Article