HomeCNFACluj Crusaders înving Bucharest Rebels în deplasare
Cluj Crusaders @ Bucharest Rebels CNFA 2018

Cluj Crusaders înving Bucharest Rebels în deplasare

Dumincă, 25.03.2018, de la ora 16:00 s-a disputat primul meci a celei de-a doua etape din Campionatul Național de Fotbal American ediția 2018.

Meciul s-a jucat între Cluj Crusaders, aflată la al doilea meci din CNFA 2018, în primul impunându-se în fața Mureș Monsters, și Bucharest Rebels, la primul meci în această ediție de campionat.

Cluj Crusaders sunt campionii en-titre, câștigând RoBowl VIII, finala CNFA 2017 împotriva Bucharest Warriors.

Bucharest Rebels au fost, pe de altă parte, eliminați din CNFA 2017 după disputele din semifinala dintre ei și Bucharest Warriors.

În ultimul meci direct, jucat la Cluj-Napoca, Crusaders au câștigat în ultimele minute ale meciului după ce au fost dominați de Rebels în prima jumătate, scorul fiind 19 la 18 pentru clujeni.

După CNFA 2017, Bucharest Rebels au intrat într-o etapă de reconstrucție, având în acest an titulari în primul an de joc, dar și importuri aduse din afara țării: #22 David White, running back și #52 Inoke Ngalo, linebacker.

De partea cealaltă, Cluj Crusaders, anul trecut cu mulți rookies, au avut timp să îmbunătățească prestația acestora. 

În disputa de duminică, Crusaders au marcat primii, reușind să alterneze calculat jocul pe pământ și cel aerian, sub conducerea atentă a QB-ului #7 Paul Cîrjă. După primul sfert însă, scorul era doar 6 – 0 pentru clujeni și Rebels păreau gata în orice moment să preia conducerea, run-urile #22 David White, părând parcă de neoprit.

Crusaders au arătat însă perseverență și până la finalul meciului, #22 a avut două fumble-uri recuperate de adversari și mai multe run-uri oprite în spatele liniei de scrimmage.

Rebels au căutat soluții pentru a avansa mingea, #1 Alex Crăciun, QB-ul bucureștenilor, aruncând pase către toți receiverii din lot. Cele mai multe au ajuns la ținta sa preferată din sezonul trecut, #85 Radu Ene, chiar dacă Rebels au urcat pe tabelă după o recepție a #86 Constantin Marcu.

Jucătorii veniți de la Bucharest Titans au fost prezenți și ei pe teren, #82 Alexandru Lăpădatu şi #17 Alexandru Irimia prinzând pasele aruncate spre ei de QB, deși #14 Laurențiu Caprian nu au reușit să prindă niciuna.

În ciuda eforturilor ofensive, Rebels au reușit până la finalul meciului să găsească end zone-ul Crusaders o singură dată, după o pasă lungă aruncată de #1 Alex Crăciun către #86 Constantin Marcu și 2 puncte suplimentare marcate prin run pe centru de #22 David White, în prima repriză.

De partea cealaltă, ofensiva Crusaders a fost necruțătoare, marcând atât prin jocul pe pământ cât și prin cel de pasă, extra punctele venind în urma șuturilor lui #27 Laszlo Tamas. #10 Marian Mikacs, #20 Levente Mathe, #44 Hanno Heinrich sau #21 Florin Oltean, au contribuit, sub coordonarea QB-ului #7 Paul Cîrjă, alături de întreaga ofensivă clujană, la victoria fără drept de apel.

Impresionant a fost faptul că mare parte din jucătorii Crusaders menționați mai sus precum și alții au jucat atât în ofensivă cât și în defensivă, arătând o condiție fizică impresionantă și o voință de a câștiga, de invidiat. Tot legat de defensivă, nu putem să nu-l menționăm pe #45 Attila Albert care a dejucat în multe ocazii run-urile #22 David White.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 34 la 8 pentru Cluj Crusaders. Rebels au suferit o înfrângere de proporțiile căreia nu s-au mai lovit de la înființare, în 2012, atunci când au pierdut în fața Sofia Bears cu scorul de 0 la 52 și în 2013 atunci când au pierdut în fata Kraljevo Royal Crowns cu scorul de 0 la 35.

Vom reveni cu un rezumat video al meciului și interviuri luate după încheierea lui.

Pentru Bucharest Rebels, următorul meci va avea loc pe 21.04.2018 împotriva Bucharest Warriors.

Pentru Cluj Crusaders urmează o lungă perioadă de pauză, următorul meci din CNFA 2018 urmând să-l dispute pe 19.05.2018 atunci când vor primi vizita Bucharest Warriors.

Share With:
Rate This Article