HomeCNFACluj Crusaders reușește a doua victorie din sezon

Cluj Crusaders reușește a doua victorie din sezon

Pentru Cluj Crusaders, etapa a doua a venit fără o pauză îndelungată. În urmă cu o săptămână a învins, la debutul în noul sezon al Campionatului Național de Fotbal American, cu 49 la 0, pe Mureș Monsters. Sâmbătă a avut în față cel mai greu adversar Bucharest Rebels, pe care-l întâlnea, în deplasare, la București și în fața căruia a câștigat cu scorul de 34 la 8.

Începutul de meci a fost unul timid. Ofensiva nu a reușit să stea prea mult pe teren și clujenii au fost nevoiți să degajeze după ce au câștigat doar 6 yarzi. Pe plan defensiv, lucrurile au mers destul de bine. Adversarii reușind să câștige un singur set de atacuri. Cum ofensiva bucureșteană a forțat la al patrulea atac fără rezultat, Crusaders a avut din nou posesia pe linia prorprie de 36 yarzi.

Noua posesie a clujenilor a început cu un run a lui #20 Levente Mathe, în urma căruia a câștigat 6 yarzi. În următoarele 3 play-uri, #7 Paul Cîrjă, quarterback-ul Crusaders, a aruncat câte o pasă către #21 Florin Oltean, #44 Hanno Heinrich și #10 Marian Mikacs, ultima fiind chiar de touchdown.

La fel ca în drive-ul precedent, defensiva a reușit să oprească adversarii după ce aceștia au câștigat un singur set nou de atacuri, de dat aceasta la doar 1 yard de jumătatea terenului. Chiar dacă poziția a fost mai bună, clujenii nu au reușit să câștige cei 10 yarzi necesari unui nou set de atacuri, așa că au fost nevoiți să degajeze din nou.

Defensiva a lăsat pentru prima oară câteva spații adversarilor care au alternat mai eficient jocul de pasă cu cel de run și au reușit să câștige 3 seturi noi de atacuri. În final, deefnsiva clujeană și-a oprit adversarii pe linia proprie de 16 yarzi.

În drive-ul ce a urmat, #20 Levente Mathe a reușit 2 run-uri pentru un total de 18 yarzi, după care #10 Marian Mikacs a reușit un run de 62 yarzi pentru un nou touchdown. Schema de la faza touchdown-ului a fost cea clasică în care #10 Marian Mikacs primește mingea de la running back, #44 Hanno Heinrich în meciul de sâmbătă, primul reușind să ocolească toata defensiva adversă, prinsă pe picior greșit.

De data aceasta, după touchdown, clujenii au reușit și conversia de 1 punct, #27 Laszlo Tamas reușind să transforme field goal-ul.

După ce, pe plan ofensiv, lucrurile păreau că merg perfect, defensiva nu s-a lăsat nici ea mai prejos. #22 David White a fost deposedat de către clujeni, astfel Crusaders avea din nou posesia în aproprierea mijlocului terenului. Ofensiva nu a stat însă prea mult pe teren. După ce a câștigat doar 6 yarzi, Crusaders a ales să degajeze, lasând adversarii într-o poziție cât mai grea.

În ciuda efortului depus în defensivă de clujeni, Rebels a reușit să ajungâ până în end zone. În special în urma unor pase în zona centrală au câștigat mulți yarzi, iar la ultima fază, #86 Constantin Marcu era liber în marginea end zone-ului, reușind recepția de touchdown. Defensiva nu a reușit să îl oprească nici run-ul de 3 yarzi a lui #22 David White, al cărui conversie a mai adus încă 2 puncte pe tabelă. Toate aceste se întâmplau cu mai puțin de un minut de joc rămas din prima repriză.

Repriza a doua a început cu echipa clujeană în defensivă. În primele faze adversarii au părut că își găsesc mai ușor culoare, însă apărarea a blocat perfect strategia adversă, #21 Florin Oltean reușind să-i intercepteze o pasă lui #1 Alexandru Crăciun.

Chiar dacă au obținut prematur posesia balonului, clujenii nu au fructificat avantajul și au fost nevoiți să degajeze. Punt-ul a fost unul perfect, mingea oprindu-se pe lina de 1 yard a adversarilor. Defensiva a ratat ocazia unui safety la primul play, după ce adversarii au reușit să câștige 5 yarzi și să mai scape de presiune. #44 Hanno Heinrich a reușit să intercepteze o nouă pasă a lui #1 Alexandru Crăciun și asta la doar 9 yarzi de end zone-ul celor de la Rebels.

Cu doar 9 yarzi de câștigat, marcarea unor noi puncte era greu de oprit. #20 Levente Mathe pentru 8 yarzi, urmat de #7 Paul Cîrjă pentru 1 yard, au reușit să alerge până în end zone și să marcheze un nou touchdown. #27 Laszo Tamas a dus scorul la 20 – 8 după ce a reușit din nou punctul suplimentar.

Ofensiva Rebels a început în forță noul drive reușind să câștige 22 yarzi printr-un singur play. Defensiva Crusaders însă a reușit să strângă rândurile și să-și oprească adversarul în aproprierea mijlocului terenului, nu înainte ca arbitrii să anunțe finalul sfertului 3.

Cu doar 12 minute rămase din meci și un avans de 12 puncte, era evident că jocul de run va predomina în cazul Crusaders. Într-un drive în care #20 Levente Mathe a reușit un run de 27 yarzi, dar era și să piardă posesia în urma unui fumble, tot o pasă a fost cea care a adus touchdown-ul. #7 Paul Cîrjă l-a găsit cu o pasă de 19 yarzi pe #10 Marian Mikacs care a mărit diferența de scor la 3 posesii.

Defensiva Crusaders avea ca scop principal oprirea atacurilor aeriene. A reușit acest lucru fără să ignore jocul de run și în final a mai interceptat o pasă prin #44 Hanno Heinrich. De aici lucrurile părea și mai simple. Cu un joc de run care funcționase foarte bine până atunci și cu o diferența confortabilă pe tabelă, nu aveau altceva de făcut decât să consume timpul rămas. Adversarii însă știau și ei asta, dar nu au reușit să câștige un nou set de atacuri, fiind nevoiți să degajeze.

Nici pe plan defensiv nu erau prea complicate lucrurile. Adversarii erau condamnați să apeleze la jocul de pase și asta a fost și principala preocupare a defensivei. Deși drive-ul bucureștenilor părea să se lege, finalul a fost unul dezastruos pentru ei, #97 Johnatan Laser a reușit o nouă intercepție pe care a returnat-o pentru 6 puncte, închizând astfel meci. Punctul suplimentar de după touchown a fost reușit de #27 Laszlo Tamas, acesta transformând 4 din cele 5 încercări.

În urma acestei victorii, Crusaders s-a înscris ca favorită principală la prima poziție în sezonul regulat și poate să își facă calculele pentru semifinală.

Pentru Crusaders urmează 2 luni de pauză, următorul meci fiind pe 19 mai, acasă împotriva Bucharest Warriors.

Share With:
Rate This Article