HomeCNFACluj Crusaders vor al treilea titlu

Cluj Crusaders vor al treilea titlu

Campionatul Naţional de Fotbal American 2015 (CNFA 2015) se apropie vertiginos. Am început astfel să facem turul echipelor participante pentru a vedea statusul echipelor. Rafael Ruiz, antrenorul principal şi preşedintele Cluj Crusaders ne-a răspuns câtorva întrebări şi ne-a oferit câteva detalii despre echipa a cărui lider este.

Crusaders au terminat pe locul al 3-lea CNFA 2014, aflându-se anul trecut într-o perioadă de reconstrcţie.

Au avut loc modificări administrative în cadrul echipei fata de anul trecut?

Nu, nu au avut loc modificări administrative. Am extins mandatele actualilor membri administrativi: Rafael Ruiz – preşedinte, Andrei Antonescu – Vicepreşedinte, Alexandru Bradea – Secretar General.

Care este statusul economic actual al echipei? S-a îmbunătăţit fata de anul trecut?

Avem aceeaşi situaţie ca şi anul trecut, atunci când donaţiile de 2% au devenit principala sursă de venit a echipei. Anul acesta a fost unul mai greu în această privinţă aşa că, pentru anul viitor, deja muncim din greu pentru a creşte bugetul.

Costurile de deplasare vor fi acoperite în mare parte de către jucători, dar avem acoperite multe alte costuri. Cheltuieli ca sala de sport pentru atrenamente în perioade foarte reci, fondurile pentru arbitrii sau asigurările medicale ale jucătorilor, proiect implementat în cadrul echipei încă din 2011, sunt acoperite de fondurile din programul 2% şi taxa anuală plătită de jucători.

Obiectivul pentru noi este să ajungem la punctul în care, doar cu taxa anuală, jucătorii să primească facilităţile necesare pentru antrenament, uniforme, echipamente şi deplasările din campionat şi din afara lui.

Care este moralul echipei după clasarea pe locul al 3-lea anul trecut?

După cum mă aşteptam, este cunoscut ciclul de 4 ani prin care orice echipă trece.Noi am trecut prin schimbări anul trecut, aşa că anul acesta aduce o mai bună motivare în comparaţie cu anul trecut. Moralul este ridicat iar cele două cantonamente ale Crusaders au fost foarte valoroase pentru echipă în această privinţă.

Cum au decurs recrutările şi care este procentul de jucători aflaţi la primul CNFA în echipă?

Cincisprezece jucători sunt pentru prima dată în CNFA anul acesta. Unii sunt la a doua ediţie, dar este primul an în care s-au implicat la echipă şi s-au pregătit ştiind ce înseamnă campionatul.

Recrutările ar fi putut să decurgă mai bine anul acesta. De altfel, orice an ar fi putut să meargă mai bine din acest punct de vedere, dar învăţăm să ne folosim de ce şi pe cine avem.

Ce părere aveţi despre înfiinţarea Ligii Echipelor de Fotbal American (LEFA)?

Am fost un mare susţinător, prin prisma faptului că LEFA ar trebui să fie un organism născut din toate echipele şi toţi am ales cine va conduce. Astfel, cred că este un important pas în faţă pentru fotbalul american în România.

Ce părere aveţi despre noua organizarea CNFA? Implică un efort prea mare din partea echipelor?

De acum doi ani de zile am propus opţiunea tur-retur iar anul acesta se va întâmpla într-un final.

Da, reprezintă un efort mai mare din parte echipelor, dar una dintre întrebările puse întotdeauna de către posibili sponsori este “câte meciuri au loc acasă şi câte în deplasare?”. Astfel că, având doar meciuri tur, ne limita expunerea pentru viitori sponsori şi pentru viitori fani ai sportului.

Acum vom avea parte de mai multe meciuri, o modalitate mult mai bună de a juca pentru toţi cei implicaţi în acest sport.

În privinţa situaţiei economice, pentru că aceste meciuri tur-retur au loc în interiorul diviziilor, costurile sunt astfel reduse.

Care sunt aşteptările Cluj Crusaders pentru acest an competiţional?

Ca întotdeauna, nu există an în care să nu avem acelaşi obiectiv: ajungerea în finală. Nicio altă echipă nu a fost în atât de multe finale ca noi. Astfel, ne propunem să câştigăm în acest an campionatul şi să fim prima echipă din România care să câştige trei titluri.

În paralel cu acest target, ne propunem să continuăm dezvoltarea juniorilor şi toate celelalte proiecte ale noastre.

Sursă foto: CityNews.ro

Share With:
Rate This Article
Discuții