HomeCNFACrusaders trec de Monsters la scor

Crusaders trec de Monsters la scor

Astăzi, de la ora 11:00, pe terenul de rugby din incinta Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca, s-a dat startul Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018. Cluj Crusaders, campioana en titre și Mureș Monsters au debutat în deja tradiționala dispută care dă startul CNFA: Mureș Monsters vs. Cluj Crusaders.

Meciul a început dificil pentru ambele echipe, multe greșeli individuale ducând la o dispută mată până aproape de finalul primei jumătăți.

În aceste condiții, spre surprinderea tuturor celor ce au vizionat meciul și au ceva informații despre istoria CNFA, Mureș Monsters au dominat mare parte din prima repriză, afișând pe teren o echipă mai coerentă decât adversarii.

Singurul motiv pentru care Monsters nu au reușit să înscrie a fost presiunea constantă și greu de controlat a primei linii defensive clujene. Chiar și în aceste condiții vitrege, defensiva Crusaders reușind de multe ori să treacă dincolo de linia defensivă a ofensivei mureșene, QB-ul Monsters, #3 Szolosi Hunor-Csaba, a făcut play-uri calculate și a avut grijă să protejeze mingea.

De partea cealaltă a terenului, după multe nereușite, gazdele se afișază pe tabelă în finalul primei reprize. La intrarea la vestiare scorul era doar 7 – 0 pentru Crusaders.

A doua repriză a fost însă un alt meci. Monsters, pe fondul unui număr restrăns de personal, au cedat fizic și în cele din urmă și moral. Astfel, până la final scorul a ajuns 49 – 0 pentru Crusaders, clujeniii înscriind 20 de puncte în al treilea sfert și 22 puncte în ultimul sfert.

Jocul din prima repriză al Monsters a fost o foarte mare surpriză plăcută în timp ce jocul celor de la Crusaders, o dezamăgire.

Pentru Crusaders, urmează deplasarea la București, săptămâna viitoare, când vor întâlni o echipă Rebels revigorată în timp ce următorul meci pentru Monsters din CNFA 2018 va avea loc peste aproximativ o lună, pe 14.04.2018, cănd vor primi vizita Bucharest Warriors.

Vom reveni cu articole suplimentare și cu interviuri de la meci. De asemenea, rezumatul video al meciului este în pregătire și va fi disponibil în cel mai scurt timp.

Între timp, Marți vom fi live pe pagina de facebook FirstDown.ro pentru un nou episod First Down Debate și acolo vom vorbi mai multe despre acest meci, despre meciurile de săptămâna viitoare precum și altele.

Share With:
Rate This Article