HomeCNFADrumul spre RoBowl IX – Bucharest Rebels
RoBowl IX CNFA 2018 Bucharest Rebels

Drumul spre RoBowl IX – Bucharest Rebels

Drumul spre RoBowl IX al Bucharest Rebels a fost unul al sincronizării.

După finalul Campionatului Național de Fotbal American ediția 2017, când echipa a fost exclusa din campionat din cauza problemelor de disciplină, Rebels au trecut printr-o perioadă de reorganizare.

Jucătorii Bucharest Titans, parte din ei participând în sezonul trecut pentru Bucharest Warriors, s-au alăturat lotului Bucharest Rebels pentru sezonul 2018.

Mai mult, Rebels au anunțat înainte de startul CNFA 2018 importul a trei jucători americani: #22 David White (RB), #33 Inoke Ngalo (LB și coordonator defensiv) și #1 Carl Lightfoot (LB).

După sezonul 2017, aveau nevoie de această infuzie de jucători, mai ales că trei dintre jucătorii tradiționali ai echipei erau suspendați pentru mai multe etape din CNFA 2018.

Tot în jurul startului CNFA 2018, Bucharest Rebels au anunțat că vor avea un nou coordonator sportiv și antrenor principal pentru echipă: Tim Tobin, dar și că doi jucători de la Bydgoszcz Archers se vor alătura echipei de-a lungul sezonului regulat: #13 Jakub Kubacki (WR, QB) și #25 Czarek Szczerba (S, CB).

Startul de campionat nu a fost însă cel mai reușit pentru Bucharest Rebels. În primul meci au primit în București campionii en-titre, Cluj Crusaders, pierzând în fața clujenilor cu scorul de 34 – 8. Înfrângerea a arătat o echipă Rebels desincronizată și care avea mult de lucru pentru a ajunge la forma din anii anteriori.

Al doilea meci s-a disputat tot în București, în deplasare pentru Rebels, acasă la Bucharest Warriors. Meciul a fost unul tensionat și strâns iar scorul final, 28 – 13 pentru Rebels, nu arată eforturile Rebels pentru a obține prima victorie din CNFA 2018.

Al treilea meci din sezonul regulat a venit împotriva Timișoara 89ers, tot acasă. Rebels au părut o altă echipă, față de primele două meciuri, reușind să-și impună ritmul de joc și să domine de-a lungul primei jumătăți. În a doua parte a meciului, jucătorii bucureșteni s-au relaxat și asta a dus la urcarea 89ers pe tabelă. Meciul a fost în cele din urmă câștigat de Rebels cu scorul: 28 – 13.

Ultimul meci din sezonul regulat, cel împotriva Mureș Monsters nu s-a mai disputat, Monsters fiind nevoiți să renunțe la joc din lipsa personalului astfel încât ultimul meci a fost câștigat de Rebels la masă verde, scor 1 – 0.

Cu trei victorii și o înfrângere, Rebels s-au clasat pe locul al II-lea la finalul sezonului regulat și au disputat semifinala împotriva ocupantei locului al III-lea, Timișoara 89ers, în București.

Semifinala a fost una în care bucureștenii au fructificat eforturile de consolidare. 89ers nu au reușit să urce puncte pe tabelă în timp ce Rebels au înscris nu mai puțin de 42, apropiindu-se de scorul din victoria împotriva 89ers din semifinala CNFA 2015, atunci când scorul a fost 46 – 0 pentru Rebels.

O zi după victoria de la București, Rebels au aflat că vor juca RoBowl IX, unde s-au calificat în urma semifinalei, împotriva Cluj Crusaders.

Luând în calcul doar meciul direct din sezonul regulat, disputat acasă de Rebels, dar pe care Crusaders l-au câștigat fără drept de apel, am putea spune că jucătorii clujeni sunt favoriți la câștigarea RoBowl IX. Bucharest Rebels însă au făcut progrese enorme de la startul CNFA 2018 și până acum astfel încât niciun rezultat nu ne poate surprinde, dar cu siguranță vom avea parte de un meci de fotbal american de înaltă calitate.

RoBowl IX va avea kick-off-ul de start sâmbătă, 30.06.2018, de la ora 17:00 și se va juca la Reșița, pe Stadionul Mircea Chivu, organizatori fiind Reșița Locomotives și Primăria Reșița.

Pentru cei care nu pot ajunge la meci, acesta va fi transmis live, pe: live.Firstdown.ro

Share With:
Rate This Article