HomeCNFAHaos în conferința de Sud-Est

Haos în conferința de Sud-Est

Acest articol este documentat pe baza discuțiilor avute cu cei de la Bucharest Predators, Bucharest Dacians care are un parteneriat cu Bucharest Predators pentru împrumutarea de jucători și a documentului trimis de Comisia de Disciplină. Invităm celelalte părți implicate să-și expună punctul de vedere astfel încât să oferim o imagine cât mai corectă și mai obiectivă asupra situației. Așteptăm pe redactie@firstdown.ro orice poziție oficială a părților.

Începând cu data de 21 mai 2014, echipa Bucharest Predators împreună cu antrenorul principal George Rusu și unul dintre jucători, Mihai Mareș, au fost excluși din competiția națională CNFA pe perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată de o comisie extraordinară întrunită pe data de 21 mai 2014, prin teleconferință. Nevoia acestei ședințe a comisiei a apărut ca urmare a evenimentelor din timpul și de la finalul meciului dintre Predators și Warriors, din 11 mai, meci ce a contat pentru prima etapă a  CNFA 2014, conferința Sud-Est. În legătură cu acest aspect am câteva obiecții și neclarități:

1. Motivarea deciziei este foarte vagă și nu justifică excluderea întregii echipe. Dacă toată echipa a comis acțiuni care „se opun fair-play-ului, respectului și imaginii pe care alte echipe doresc să le promoveze în România”, după cum scrie în documentul oficial, nu mai există loc de discuții și decizia este corectă. Dacă decizia însă a fost luată pentru a pedepsi un anumit grup de persoane din angrenajul Predators, pedeapsa mi se pare prea dură. Încă așteptăm motivul oficial și probele folosite în luarea deciziei.

2. Excluderea a fost făcută pe perioadă nedeterminată. Deși nu ne face plăcere, și cel mai probabil nici jucătorului în cauză, anul trecut la finală am avut un incident cu urmări mult mai grave la adresa imaginii sportului în România. Aceeași comisie de disciplină a votat suspendarea jucătorului pentru 2 etape. Nu susțin suspendarea pe viață a jucătorului sau a echipei Timișoara 89ers, dar există o asemănare în ceea ce privește faptele și gravitatea lor, asemănare ce nu se regăsește în pedepsele acordate. Foarte probabil s-a ajuns aici din lipsa unui regulament.

3. La ședintă au participat reprezentanţi ai echipelor: Baia Mare Miners, Bucharest Rebels, Bucharest Warriors, Cluj Crusaders, Mureş Monsters, Prahova Thunder, Bucharest Wolverines, Timisoara 89ers și un oficial AAFAR. Deşi a fost înştiinţată, echipa Bucharest Predators nu a avut niciun reprezentant la şedinţă.

4. Decizia a fost luată miercuri, 21 mai, dar o informare oficială a fost făcută sâmbătă, 24 mai. Cei de la Predators susțin că au primit informarea undeva în jurul orei 23:00, mult după ora vehiculată pentru startul meciului dintre Rebels și Predators. Din punctul de vedere al Predators și al oricărei persoane neimplicate în acest sport, Rebels, neorganizând meciul în calitate de gazdă, ar fi trebuit să piardă meciul cu 1-0. Desigur, aceștia dețineau informația privind excluderea. De asemenea, când informaţia era încă doar un zvon, cei de la Predators ar fi solicitat să joace meciul, fără persoanele „cu probleme”, chiar dacă rezultatul partidei nu ar mai fi contat în economia campionatului. Modalitatea de lucru dă impresia de lipsă de transparență, echidistanță sau profesionalism a comisiei, având la bază cel mai probabil lipsa unui regulament și a unei organizări.

5. Pentru a crește acest sport avem nevoie de meciuri iar dacă Rebels au refuzat să joace, chiar și amical, deja avem o problemă. Să ne amintim că la Târgu Mureș s-a jucat deși nu mai conta. Nu e normal să te bucuri că vei câștiga la „masa verde” și că vei  avea o zi în plus de odihnă. Dacă e așa, mai bine rămânem să jucăm Madden și să ne uităm la NFL, că tot avem gamepass…

Toată această situație arată fotbalul american din România ca pe un joc în care 8 copii s-au supărat pe cel de-al 9-lea că i-a înjurat de mamă și nu mai vor să se joace cu el.

Știu doar că sunt jucători frustrați, care deși s-au antrenat pentru a juca în CNFA, care au investit, mai mult sau mai puțin în echipament, care deși nu au făcut altceva decât să joace și să își vadă de treabă, au fost excluși fără o justificare.

Pe scurt, am următoarele întrebări la care sper să am și răspuns:

  • De ce s-a făcut ședința la 10 zile după evenimente?
  • De ce informarea a venit la mai bine de 48 ore de la şedinţă?
  • De ce excluzi un grup de persoane fără măcar să le explici de ce?
  • De ce preferi să excluzi decât să ajuți?

Chiar dacă în urma acestui articol vor apărea reacții dure, sper ca în urma lui să se ajungă la o mai bună organizare și să se evite în viitor situațiile de acest gen.

Share With:
Rate This Article
Discuții