HomeCNFAReșița vrea să găzduiască RoBowl IX

Reșița vrea să găzduiască RoBowl IX

Cu o lună și jumătate înainte de startul noului sezon al Campionatului Național de Fotbal American – CNFA, a apărut prima propunere de organizare a finalei din acest an. Aceasta a venit din partea Reșița Locomotives.

Locomotives a primit din partea autorităților locale acordul verbal pentru organizarea RoBowl IX pe Stadionul Mircea Chivu. Arena are o capacitate de 12500 locuri și a fost renovată în 2009.

Având în vedere că data la care este programat RoBowl IX, weekend-ul 30 iunie – 1 iulie, corespunde cu zilele Municipiului Reșița, finala de anul acesta poate avea parte de o audiență cu totul aparte, fiind inclusă într-un eveniment festiv local de anvergură.

Pe lângă plusul de imagine de care ar beneficia fotbalul american, acest eveniment ar putea ajuta echipa locală în recrutări, Locomotives participând într-un singur an independent la CNFA. În celelalte ediții, din lipsă de personal, jucătorii reșițeni s-au alăturat celor de la Timișoara 89ers.

Reșița ar fi astfel cea de-a cincea gazdă a finalei CNFA după București, Cluj-Napoca, Timișoara și Buftea.

Chiar dacă Locomotives nu participă în actuala ediție a CNFA, membrii echipei vor îmbrăca tricourile Timișoara 89ers și în acest an, la fel ca în sezonul trecut. Motivația jucătorilor va fi una suplimentară și vor da totul pe teren, astfel încât, alături de timișoreni, să poată disputa finala mare.

Această propunere așteaptă încă votul de confirmare al membrilor LEFA. Pe de altă parte, nu există nicio altă propunere de găzduire și organizare a RoBowl IX până în acest moment.

Această propunere este o mare oportunitate pentru fotbalul american românesc și redacția First Down speră să fie alegerea LEFA pentru 2018.

Chiar dacă nu a fost încă făcut public programul CNFA 2018, pe lângă RoBowl IX care va fi disputat în week-end-ul 30 iunie – 1 iulie, putem spune că startul este programat pentru 17 martie.

Share With:
Rate This Article