HomeCNFARoBowl IX între Cluj Crusaders și Bucharest Rebels
RoBowl 9 CNFA 2018 Crusaders Rebels

RoBowl IX între Cluj Crusaders și Bucharest Rebels

RoBowl IX, finala Campionatului Național de Fotbal American (CNFA) ediția 2018, se va disputa între Cluj Crusaders și Bucharest Rebels sâmbătă, 30.06, de la ora 17:00 pe Stadionul Mircea Chivu din Reșița, evenimentul fiind organizat de Reșița Locomotives și Primăria Reșița.

Cluj Crusaders au ajuns în RoBowl IX în urma sezonului perfect. S-au clasat pe primul loc în sezonul regulat, fără înfrângeri și au trecut fără probleme de Bucharest Warriors, clasata locului al IV-lea, în semifinală.

Bucharest Rebels au avut o singură înfrângere în sezonul regulat, împotriva Cluj Crusaders, ocupând locul al II-lea la finalul sezonului. Aceştia au ieșit ulterior victorioși din semifinala jucată acasă împotriva Timișoara 89ers.

Arbitrii pentru acest meci sunt: George Rusu (R), Boieriu Cătălin (U), Silviu Duță (HL), Alin Benzar (LJ), Adrian Baciu (BJ), Adrian Balint (FJ), Ionuț Besoiu (SJ) și Emilia Matei (CJ).

Întâlnirea din sezonul regulat a prezentat o echipă Crusaders puternică și eficientă în timp ce Bucharest Rebels nu au arătat coeziunea necesară pentru a face față campionilor en titre. Scorul final: 34 – 8 pentru clujeni, rezumă clar decursul meciului.

De-a lungul istoriei celor două echipe, acestea s-au întâlnit de 9 ori, de fiecare dată în CNFA, neavând amicale disputate, deși Cluj Crusaders a luat ființă în 2010 și Bucharest Rebels în 2012.

Din întâlniri, 4 dintre ele au fost în RoBowl, în finalele CNFA 2012 (tur-retur), 2015 și 2016. În 2012 finală a fost câștigată de Crusaders iar în 2015 și 2016 Rebels au câștigat finalele, prima disputată pe Cluj Arena și a doua pe Stadionul de Rugby Steaua.

Cluj Crusaders au 3 finale câștigate și 7 prezențe din 8 RoBowl-uri organizate în total, până acum.

Bucharest Rebels au 3 RoBowl-uri câștigate din 4 finale disputate, 6 RoBowl-uri fiind organizate de la înființarea echipei.

Meciul de sâmbătă cu siguranță va oferi spectatorilor și interneto-spectatorilor un eveniment de fotbal american frumos, cele două echipe demonstrând de-a lungul sezonului atât abilități tactice, cât și capacitate fizică surprinzătoare.

Dacă nu ajungi la meci, acesta va fi transmis live pe: live.Firstdown.ro

Share With:
Rate This Article