HomeCNFATeam up or not?

Team up or not?

La începutul lui 2014 aveam 13 echipe de fotbal american în România. Aproape toate au fost implicate în cel de-al cincilea sezon al Campionatului Național de Fotbal American. Excepția fiind echipa de la malul mării, Constanța Sharks.

Cele trei echipe care au titlul de campioană în palmares, Bucharest Rebels (2014), Cluj Crusaders (2012, 2013) și Bucharest Warriors (2010, 2011), împreună cu Mureș Monsters au fost singurele echipe care s-au bazat pe forțele proprii. Celelelalte 4 echipe înscrise în campionat au beneficiat de sprijinul altor echipe.

Bucharest Predators (locul 8)

Beneficiind de o infuzie de jucători care au migrat de la Bucharest Wolverines, Bucharest Predators au reușit să strângă jucătorii necesari pentru participarea în campionat. Lor li s-au alăturat și câțiva jucători de la Bucharest Dacians, cea mai mică dintre echipele de la noi. Jucătorii care au ales să se despartă de Wolverines au fost baza, dar împreună cu cei mai vechi și cu dacii nu au reșit să formeze un grup unit. Echipa nu a reușit să joace decât un singur meci, pierdut în fața celor de la Warriors, scor 0-62.

Baia Mare Miners (locul 7)

Cu un lot destul de slab numeric, chiar și ajutați de cei de la Oradea Stars, Baia Mare Miners nu au reușit să adune jucătorii necesari decât pentru primul meci din conferință.

Thunder Wolverines (locul 6)

După ce s-au despărțit de un număr important de jucători, Bucharest Wolverines au ales să-și unească forțele cu cei de la Prahova Thunder. Cum fuziunea a avut loc pe ultima sută de metri, lotul nu a reușit să-și creeze automatismele de care avea nevoie și nu au reușit să se exprime pe teren ca o singură echipă. Au terminat sezonul pe locul 6 după ce nu au putut disputa meciul pentru locurile 5-6 din lipsă de efectiv.

Timișoara 89ers (locul 2)

Parteneriatul dintre Timișoara 89ers și Reșița Locomotives a început în 2013, când au reușit să se califice în finala de pe Cluj Arena. Dacă în 2013 nu li se dădeau prea multe șanse la marea finală, situația s-a schimbat în totalitate în 2014, când erau favoriți, mai ales că finala s-a jucat pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara. Deși au avut alt statut, soarta a fost aceeași, ambele meciuri au fost pierdute pe final.

Chiar dacă unele parteneriate au fost de succes, pe majoritatea nu cred că le vom mai vedea și în sezonul următor. Locomotives au ales să pariticipe pe cont propriu, iar jucătorii Wolverines vor îmbrăca tricoul celor de la Warriors.

Share With:
Rate This Article
Discuții