HomeCNFATimișoara 89ers debut perfect în CNFA 2018

Timișoara 89ers debut perfect în CNFA 2018

La fel ca în sezonul trecut, Timișoara 89ers a debutat în deplasare la Bucharest Warriors. Cum în 2017 a pierdut fără a puncta, anul acesta avea o revanșă de luat.

Începutul de meci a fost unul greoi. La prima posesie au câștigat un singur yard, fiind apoi nevoiți să degajeze pentru a  nu lăsa adversarul într-o poziție prea bună.  Cu toate acestea, Warriors a reușit să câștige cei 66 yarzi de care avea nevoie și a marcat de la prima posesie.

Nici la a doua încercare rezultatul nu a fost prea strălucit, câștigând doar 4 yarzi și lăsând apoi adversarii în posesie aproape de mijlocul terenului. La fel ca în drive-ul precedent, timișorenii au scăpat un receiver din marcaj, permițând adversarilor să câștige mulți yarzi dintr-un singur play. De data aceasta însă, pasa a fost chiar de touchdown. 89ers se găsea în situația neplăcută de a fi condusă cu 14 – 0 la începutul sfertului 2.

Lucrurile aveau să se echilibreze. 89ers a reușit în drive-ul următor să câștige de 3 ori seturi noi de atacuri și să avanseze până la linia de 10 yarzi a terenului advers, adunând 41 yarzi din run-uri prin running back-ul #22 Remus Baizath și quarterback-ul #8 Andrei Halmaci. Primele puncte au fost aduse de #87 Mario Borza, care a reușit să transforme un field goal de 28 yarzi.

În calculul unui field goal, pe lângă distanța până la end zone-ul advers, se adaugă și lungimea end zone-ului (de obicei 10 yarzi) și distanța la care stă holderul (6-8 yarzi).

După ce ofensiva a reușit să puncteze, defensiva nu mai a mai lăsat prea multe spații. Astfel, la următorul drive al adversarilor, timișorenii au blocat run-urile adverse, limitând numărul de seturi noi de atacuri la 1 și forțând pentru prima oară adversarii să degajeze.

Finalul de repriză nu a mai adus nimic nou, ambele echipe blocându-se destul de bine și scorul pauzei a rămas 14-3.

89ers a început repriza secundă în defensivă. Deși începutul a fost unul similar cu prima repriză, adversarii reușind să câștige destui yarzi prin run-urile lor, aceștia au fost opriți la linia de 38 yarzi. Pe plan ofensiv, 89ers au alternat mai bine jocul de pasă cu cel de run și deși au pierdut quarterback-ul titular care a ieșit accidentat, au încheiat primul drive cu un touchdown. #22 Remus Baizath a reușit să alerge 19 yarzi în ultimul play al drive-ului, iar asta se întâmpla în primul play al sfertului 4.

Pentru a putea întoarce rezultatul, timişorenii aveau nevoie să blocheze adversarii, iar acest lucru le-a ieșit mai bine decât se așteptau. Aflați undeva la mijlocul terenului, cei de la Warriors au ratat un snap înainte de punt și au recuperat mingea pe linia proprie de 22 yarzi. Astfel, 89ers se regăseau într-o poziție perfectă pentru a pune noi puncte pe tabelă. Lucru pe care l-au și reușit. #15 Jared Stokes intrat pe post de quarterback, a reușit să-l găsească cu o pasă în end zone pe #87 Mario Borza, ducând pentru prima oară 89ers în avantaj.

La reluarea jocului, 89ers a recuperat mingea încă de la primul play. #40 Raul Siladi a reușit să intercepteze o pasă a lui #11 Adrian Lungu și 89ers avea posesia din nou pe linia de 35 din terenul advers. Acest drive s-a încheiat cu un record. #87 Mario Borza a reușit cel mai lung field goal, 49 yarzi.

Nici la următoarea posesie a adversarilor lucrurile nu au stat mai rău, ba din contră, lucrurile au ieșit chiar mai bine. #37 Andrei Muntean a reușit să îi fure mingea lui #16 Mircea Popescu imediat după ce acesta recepționase o pasă. Odată aflat în posesia mingii, #37 Andrei Muntean a reușit să returneze mingea pentru 6 puncte, închizând practic jocul.

Pentru 89ers următorul meci va fi tot în deplasare la Bucharest Rebels în 5 mai.

Share With:
Rate This Article