HomeCNFATimișoara 89ers și Bucharest Warriors dispută finala mică
RoBowl 9 CNFA 2018 Warriors 89ers

Timișoara 89ers și Bucharest Warriors dispută finala mică

Timișoara 89ers și Bucharest Warriors dispută finala mică a Campionatului Național de Fotbal American (CNFA) ediția 2018 sâmbătă, 30.06, cu începere de la ora 11:00 pe Stadionul Mircea Chivu din Reșița, în cadrul evenimentului RoBowl IX organizat de Reșița Locomotives și Primăria Reșița.

Timișoara 89ers a ajuns în finala mică după ce s-a clasat pe locul al III-lea în sezonul regulat și a pierdut semifinala disputată în deplasare, împotriva Bucharest Rebels.

Bucharest Warriors a ajuns în finala mică după clasarea pe locul al IV-lea în sezonul regulat, ultimul loc care aducea calificarea în semifinale. Bucureștenii au pierdut semifinala după un meci palpitant împotriva Cluj Crusaders, disputat la Cluj.

Arbitrii pentru finală mică sunt: George Rusu (R), Cătălin Boieriu (U), Florin Mezei (HL), Alin Benzar (LJ), Adrian Baciu (BJ), Adrian Balint (FJ), Ionuț Besoiu (SJ) și Dan Dragomir (CJ).

Cele două echipe s-au întâlnit anterior în sezonul regulat, disputând singurul meci cu răsturnare de situaţie din această ediție de campionat.

Meciul din sezon a fost disputat la București iar prima repriză a fost dominată necontestat de Warriors, scorul la pauză fiind 14 – 3 pentru bucureșteni. În a doua repriză, în baza unor greșeli personale ale jucătorilor bucureșteni, 89ers au întors scorul și au reușit să câștige meciul, scor final: 25 – 14 pentru vizitatori.

Cele două echipe s-au întâlnit de doar 7 ori și doar în CNFA, neavând vreun amical disputat. Primul meci dintre cele două a avut loc în CNFA 2013, deși Bucharest Warriors a fost înființată în 2007 iar Timișoara 89ers (inițial Lions) în 2010.

Din totalul întâlnirilor, 89ers au 5 victorii în timp ce Bucharest Warriors doar 2.

Din întâlniri, două au avut loc în finalele mici ale CNFA 2016 și 2015, Timișoara 89ers reușind victoria în 2015 și Bucharest Warriors în 2016.

Meciul de sâmbătă dimineață va reprezenta ocazia pentru una dintre cele două echipe de a se detașa la o victorie în raportul întâlnirilor directe din finala mică.

Dacă nu ajungi la meci, acesta va fi transmis live pe: live.Firstdown.ro

Share With:
Rate This Article