HomeCNFATimișoara 89ers surprind împotriva Bucharest Warriors
Timisoara 89ers @ Bucharest Warriors CNFA 2018

Timișoara 89ers surprind împotriva Bucharest Warriors

Duminică, 25.03.2018, de la ora 11:00 a avut loc cel de-al doilea meci al primei etape din Campionatul Național de Fotbal American – CNFA ediția 2018.

Înfruntarea a pus față în față Timișoara 89ers, în prima lor deplasare din acest sezon și Bucharest Warriors, echipa care debuta, de asemenea, în CNFA 2018 cu acest meci.

89ers au ocupat locul al III-lea în CNFA 2017, câștigând în finala mică împotriva Mureș Monsters.

Warriors au ocupat locul al II-lea în CNFA 2017, ajungând în finala CNFA dupa 6 ani de absență, dar pierzând RoBowl VIII împotriva Cluj Crusaders.

Ambele echipe au suferit modificări în privința staff-ului tehnic, amandouă schimbând antrenorii principali.

În ultimul meci direct, tot la București, Warriors s-au impus la o diferență mare de scor, 24 – 0, reușind să oprească ofensiva 89ers din a pune puncte pe tabelă.

Duminică, începutul meciului arăta o soartă similară pentru timișoreni, ofensiva Warriors obosea defensiva 89ers cu run-uri și apoi ataca pe calea aerului, prin pasele lungi ale lui #11 Adrian Lungu, QB-ul bucureștenilor.

Warriors au dominat prima repriză cu două touchdown-uri marcate de #21 Bogdan Topolescu printr-un run și #16 Mircea Popescu după o pasă de peste 15 yarzi aruncată de #11 Adrian Lungu.

Suplimentar, cei de la Warriors au arătat că pot pune puncte pe tabelă și cu piciorul, #10 Cosmin Andrei Radu reușind 2 extra puncte după cele două touchdown-uri.

De partea cealaltă, în ciuda eforturilor #8 Andrei Halmaci, QB-ul titular al celor de la Timișoara 89ers și ale run-urilor  #22 Remus Baizath si #13 Zoltan Bogre, aceștia formând un tandem care a stat la baza atacurilor 89ers, după prima jumătate, timișorenii au intrat la pauză cu un singur field goal reușit, venit din piciorul #87 Mario Borza.

A doua repriză însa energia jocului s-a schimbat. Dominația Warriors a scăzut în intensitate și timișorenii au găsit spații de joc acolo unde nu erau în prima jumătate. #81 Mihai Popovici și #21 Bogdan Topolescu au fost nevoiți să joace roluri multiple în defensivă, ofensivă și echipa specială. În ciuda eforturilor Warriors, dominația 89ers a fost inevitabilă în ultimul sfert.

De menționat că în efortul timișorenilor, câteva greșeli personale ale jucătorilor de la Warriors, au avut un rol pozitiv.

Bucureștenii au fost asaltați în aer și pe pământ de catre 89ers care veniseră să joace puternic, dorindu-și cu ardoare victoria după înfrângerea umilitoare de anul trecut.

89ers au urcat în ultimul sfert nu mai puțin de 22 de puncte pe tabelă în ciuda accidentării QB-ului titular #8 Andrei Halmaci, care afost nevoit să renunțe la a continua meciul. Accidentarea l-a pus pe antrenorul principal, #15 Jared Stokes, în situația de a prelua frâiele ofensivei în postura de QB.

Impresionante au fost toate punctele marcate de timișoreni, dar #87 Mario Borza a punctat un moment cu totul aparte când a reușit un field goal de 49 yarzi.

Scorul final a fost 25 la 14 pentru Timișoara 89ers.

Meciul a fost un spectacol pentru toți cunoscătorii fotbalului american. Ambele echipe au jucat la nivel înalt. Pe aceasta cale felicităm și noi, cei de la First Down, jucătorii Timișoara 89ers și Bucharest Warriors pentru un eveniment sportiv frumos.

Vom reveni cu un rezumat video al meciului și interviuri luate după încheierea lui.

Pentru Bucharest Warriors, următorul meci este pe 14.04.2018, în deplasare, la Mureș, acolo unde vor înfrunta o echipă Monsters, mult mai fermă față de anul trecut.

Pentru Timișoara 89ers urmează o lungă pauză, până în data de 05.05.2018 când vor face o nouă deplasare la București pentru a-i înfrunta pe Bucharest Rebels.

Share With:
Rate This Article