HomeCNFABucharest Warriors înving necontestat Mureş Monsters
bucharest warriors @ mures monsters cnfa 2018

Bucharest Warriors înving necontestat Mureş Monsters

În urmă cu câteva minute s-a încheiat meciul dintre Bucharest Warriors şi Mureş Monsters, meci care a contat pentru cea de-a doua etapă a sezonului regulat din Campionatul Naţional de Fotbal American ediţia 2018. 

Meciul a început la ora 12:00, pe terenul tradițional al Monsters: Terenul Fotbal Mureșeni, Târgu Mureș, Mureș şi a fost transmis live pe live.firstdown.ro.

Pentru Warriors, acest meci reprezenta debutul din acest sezon a lui #16 Mircea Popescu în poziţia de QB titular, #1 Adrian Lungu, ocupându-se de coordonarea ofensivei de pe margine. De asemenea, pentru echipa bucureşteană a lipsit #29 Mihai Popovici.

La Monsters a revenit cel de-al doilea QB, #7 Szilárd Szász, care a condus ofensiva mureşeană în tandem cu #3 Hunor Szőlősi.

Meciul a fost unul echilibrat în prima parte, ambele echipe disputându-şi jumătata de teren. Mai mult, în primele driver-uri, gazdele păreau să aibă soluţii pentru defensiva bucureşteană, cel de-al doilea drive apropiindu-se de end zone-ul Warriors. Drive-ul însă s-a încheiat cu o intercepţie auncată de Monsters, recuperată de #22 Mark Antonio Aron.

Ofensiva celor de la Bucureşti nu a început foarte bine meciul, ieşind de pe teren fără niciun first down la primul drive şi #45 Cosmin Burlacu având mai multe run-uri care au dus la yarzi negativi pentru Warriors, de-a lungul primei reprize. Running back-ul celor e la Warriors s-a revanşat însă spre finalul celui de-al doilea sfert, când a marcat primul touch down al meciului.

De-a lungul primei reprize, defensiva celor de la Monsters s-a ţinut bine, în ciuda TD-ului permis spre final, reuşind chiar şi un sack cu fumble după ce #16 Mircea Popescu a fost prins în spatele propriei linii de scrimmage şi pus la pământ.

Ne aşteptam ca acea de-a doua repriză să fie la fel de echilibrată, dar Warriors au intrat pe teren parcă cu forţe proaspete şi au reuşit să înscrie din primul drive, unul cu mai multe first down-uri, în care jocul aerian şi cel terestru s-au îmbinat. Scorul a ajuns la 13 – 0, dar mai erau aproape 2 sferturi de joc.

Monsters au reuşit şi ei să marcheze în drive-ul imediat următor, după un run al #27 György Levente Moldován, scorul fiind 13 la 7 pentru bucureşteni.

Au urmat apoi aproape 2 sferturi fără alte puncte puse pe tabelă. Tatonări în care ambele echipe încercau să-şi stabilească ritmul în faţa adversarilor au existat pe tot parcursul reprizei secunde.

Warriors şi-au asigurat victoria in sfertul al patrulea, atunci când au reuşit să urce pe tabelă ultimele puncte marcate în meci, după un run pe partea dreaptă a #89.

Meciul s-a încheiat astfel 20 la 7 pentru Bucharest Warriors. Am avut parte de un meci cu pase lungi, run-uri spectaculoase, intercepţii şi sack-uri, tot ce-ţi poţi dori de la un meci de fotbal american.

Pentru Bucharest Warriors, urmează un test important săptămâna viitoare, atunci când vor întâlni pe teren propriu, rivala din capitală, Bucharest Rebels, pentru o nouă iteraţie a derbyului pentru Bucureşti.

Următorul meci pentru Mureş Monsters va avea loc în deplasare, peste două săptămâni, la Timişoara, acolo unde vor trebui să facă faţă unei echipe 89ers renăscută acest sezon. 

Share With:
Rate This Article