HomeCNFACluj Crusaders câştigă împotriva Timişoara 89ers
Cluj Crusaders Timisoara 89ers CNFA 2018

Cluj Crusaders câştigă împotriva Timişoara 89ers

Cluj Crusaders câştigă împotriva Timişoara 89ers în meciul care tocmai s-a încheiat la Timişoara, meci care reprezenta ultima partidă a sezonului regulat al Campionatului Naţional de Fotbal American ediţia 2018.

Meciul însemna şansa timişorenilor de a urca pe locul al II-lea în clasamentul sezonului regulat şi a disputa meciul din semifinale acasă.

Startul de meci arăta un meci echilibrat între cele două echipe. După prima posesie a celor de la Crusaders, încheiată cu un fumble a lui #7 Paul Cîrja, în urma unui snap prea înalt, 89ers au avut un prim drive în care jocul pe pământ a dat roade, fără a reuşi însă să urce pe tabelă.

Cel de-al doilea drive al clujenilor, unde run-urile #20 Levente Mathe şi #44 Hanno Heinrich au fost în tandem cu pasele #7 Paul Cîrja către #10 Marian Mikacs, s-a încheiat cu primul touchdown al meciului, în urma unei pase a #7 Paul Cîrja către #10 Marian Mikacs. #27 László Tamás a reuşit conversia de un punct şi scorul a ajuns 7 la 0 pentru vizitatori.

La drive-ul următor, #15 Jared Stokes a aruncat o pasă până la mijlocul terenului către #30 Alexandru Raţ care a dus mingea în end zone. 89ers nu au reuşit conversia şi astfel primul sfert s-a încheiat cu scorul de 7 la 6 pentru Crusaders.

Al doilea sfert a adus puncte pe tabelă doar pentru clujeni, aceştia reuşind să înscrie un nou touchdown în urma unei pase a lui #7 Paul Cîrja către #28 Sakhrani Ashneil Ramesh. Extra punctul a fost reuşit pentru a doua oară de #27 László Tamás.

Scorul la pauză ajunsese la 14 – 6 pentru Crusaders şi şansele 89ers de a juca meciul din semifinale acasă scădea odată cu trecerea timpului, având nevoie de o victorie la o diferenţă de 15 puncte pentru a urca pe locul al II-lea.

Sfertul al treilea nu a adus puncte noi pe tabelă iar în baza oboselii, defensiva 89ers a cedat în ultimul sfert, primind alte două touchdown-uri, unul în urma unei pase a lui #7 Paul Cîrja către #21 Florin Oltean, cu o conversie nereuşită şi al doilea din ultimul sfert şi ultimul din meci, în urma unui run a #13 Răzvan Cristea.

Meciul s-a încheiat 27 la 6 pentru Cluj Crusaders şi a clarificat poziţiile în clasament:

  1. Cluj Crusaders (4 – 0)
  2. Bucharest Rebels (3 – 1)
  3. Timişoara 89ers (2 – 2)
  4. Bucharest Warriors (1 – 3)
  5. Mureş Monsters (0 – 4)

Semifinalele se vor disputa peste două săptămâni, în 16 – 17 iunie, Crusaders urmând să primească acasă ocupanta locului al IV-lea, Bucharest Warriors şi Bucharest Rebels primind în Bucureşti ocupanta locului al III-lea, Timişoara 89ers. Locaţiile, zilele şi orele celor două dispute nu au fost încă stabilite.

Share With:
Rate This Article