HomeCNFACluj Crusaders în RoBowl IX
Bucharest Warriors Cluj Crusaders semifinale 2018

Cluj Crusaders în RoBowl IX

Cluj Crusaders ajung în RoBowl IX după victoria împotriva Bucharest Warriors, în urma celei de-a doua semifinale, încheiată în urmă cu câteva momente.

Cluj Crusaders au ajuns în semifinale din prima poziţie a clasamentului Campionatului Naţional de Fotbal American ediţia 2018, având sezonul perfect, fără nicio înfrângere şi au disputat semifinala acasă.

Bucharest Warriors au jucat semifinala din poziţia a patra a sezonului regulat CNFA 2018, având trei înfrângeri şi o victorie.

Cluj Crusaders plecau favoriţi în acest meci, atât datorită prestaţiei din sezonul regulat, cât şi a faptului că jucau meciul acasă. Ofensiva clujeană nu a dezamăgit şi încă de la începutul meciului au deschis scorul în urma unui run al #13 Răzvan Cristea căruia i-a urmat o conversie reuşită de #27 László Tamás. Crusaders au continuat în acelaşi ritm şi a urmat un touchdown realizat de #1 George Scridon în urma unei pase a #7 Paul Cârja şi o nouă conversie reuşită de #27 László Tamás.

Restul primului sfert şi mare parte din sfertul doi nu au adus schimbări pe tabelă, cele două echipe nereuşind să găsească end zone-urile adverse. Totuşi, cu un minut şi puţin înainte de încheierea reprizei, Crusaders au reuşit un nou touchdown în urma unui run de 16 yarzi a lui #20 Levente Mathe. Conversia fiind nereuşită, scorul la pauză a fost 20 – 0 pentru gazde.

La ieşirea de la vestiare, Warriors au arătat că nu vor ceda atât de uşor pe cât au arătat în prima repriză şi reuşesc să urce puncte pe tabelă printr-un touchdown realizat de #45 Cosmin Burlacu în urma unui run, fiind scăpat de apărătorul clujean, #44 Hanno Heinrich. Conversia a fost reuşită de #10 Cosmin Radu.

Crusaders însă nu au aşteptat foarte mult pentru a răspunde şi reuşesc în drive-ul imediat următor un nou touchdown în urma unui run spectaculos al lui #10 Marian Mikacs care reuşeşte să scape de mai multe placaje înainte de a intra în end zone. Clujenii au încercat de această dată o conversie de 2 puncte reuşită în urma run-ului #21 Florin Oltean.

Scorul ajunsese deja la 28 -7 pentru clujeni, dar ofensiva Warriors părea să găsească soluţii pentru a înainta împotriva defensivei gazdă.

Bucureştenii au reuşit însă să urce noi puncte pe tabelă doar la începutul ultimului sfert, în urma unei pase a #16 Mircea Popescu către #80 Vlad Rădulescu care a reuşit să prindă mingea spectaculos, flancat de doi apărători clujeni. Warriors au reuşit şi conversia de 2 puncte în urma aceluiaş tandem, pasa lui #16 Mircea Popescu către #80 Vlad Rădulescu.

Clujenii răspund însă foarte repede şi acestui nou touchdown bucureştean, reuşind să revină la diferenţa de trei touchdown-uri în urma unui run de aproximativ 30 de yarzi a lui #20 Levente Mathe, conversia fiind reuşită de acelaşi #27 László Tamás.

Un nou touchdown a venit din partea Crusaders câteva minute mai târziu în urma unui run de 90 de yarzi a lui #13 Răzvan Cristea, care a reuşit să scape de mai multe tackle-uri înainte de a ajunge în end zone. Clujenii au încercat o nouă conversie de două puncte realizată de #2 Trevor Lothrop în urma pasei #7 Paul Cârja.

Warriors au reuşit un nou touchdown cu 5 minute rămase din meci, în urma unei pase a lui #16 Mircea Popescu către #89 Dragoş Cojocaru, conversie reuşită de #10 Cosmin Radu. Bucureştenii s-au apropiat şi mai mult de gazde, un urma unui alt touchdown aruncat de #16 Mircea Popescu care ajunge în braţele lui #18 Mircea Anastasiu. Conversia, de această dată nu a fost însă reuşită şi scorul ajungea 28 -43 pentru Crusaders.

În ciuda eforturilor Warriors de a reveni, meciul s-a încheiat 43 – 28 pentru Cluj Crusaders, clujenii reuşind să ajungă în finala CNFA 2018 pentru a 8-a oară din 9 finale disputate în total.

Cluj Crusaders vor întâlni în finală Bucharest Rebels pentru a 3-a oară, învingătoarea acestui meci urmând să se devanseze la 4 RoBowl câştigate, actualmente cele două echipe fiind la egalitate de 3.

Warriors vor juca finala mică împotriva Timişoara 89ers.

Cele două finale se vor disputa pe 30 iunie, la Reşiţa, acolo unde Reşiţa Locomotives împreună cu primăria oraşului organizează un eveniment special odată cu aceste meciuri.

Share With:
Rate This Article