HomeCNFACluj Crusaders înving acasă Bucharest Warriors
Cluj Crusaders Bucharest Warriors CNFA 2018

Cluj Crusaders înving acasă Bucharest Warriors

Duminică, 20 mai, s-a disputat cel de-al doilea meci al etapei a IV-a a Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018. Meciul s-a disputat la Cluj Napoca, pe stadionul de rugby din cadrul Parcului Sportiv Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, de la ora 11:00 și a pus față în față Bucharest Warriors și Cluj Crusaders.

Bucharest Warriors se aflau la ultimul meci din sezonul regulat, la o lună de la ultimul meci disputat, în timp ce pentru Cluj Crusaders acesta era al treilea meci din sezon, după două luni de pauză.

Bucureștenii s-au deplasat la Cluj în efectiv restrâns, 20 de jucători luând startul. În acest meci au fost nevoiți să se folosească atât de jucătorii încorporați de la echipa de juniori, cât și jucători tradițional de ofensiva, în defensivă și vice-versa.

În ciuda efectivului restrâns, Warriors au făcut un meci spectaculos iar scorul final, 27 la 3 pentru Crusaders, nu arată efortul, devotamentul și capacitatea de joc a bucureștenilor.

Ofensiva celor de la Warriors a ajuns de mai multe ori în ultimii 20 de yarzi din terenul advers, dar nu au reușit să intre în end zone niciodată cu mingea, singurele puncte marcate fiind un field goal reușit de #10 Cosmin Radu.

De partea cealaltă, Cluj Crusaders au început dificil. După ce au oprit atacul bucureștean, la prima posesie au pierdut mingea în urma unui fumble. În ciuda acestei schimbări premature de posesie în favoarea adversarilor, ofensiva clujeana a reușit să se concentreze, marcând un touchdown încă din primul sfert, după un run al #21 Florin Oltean, conversia fiind reușită ulterior de #27 László Tamás.

În sfertul al doilea, alte două touchdown-uri au fost reușite de gazde, primul în urma unui run pe partea dreaptă a lui #20 Levente Mathe, cu o conversie nereușită și un nou touchdown prin run a lui #21 Florin Oltean cu o nouă conversie reușită de #27 László Tamás.

Scorul la pauză era 20 – 0 pentru clujeni și ne așteptam la o a doua repriză lipsită de energie. Clujul însă a revenit de la vestiare cu sete de puncte și au reușit să marcheze încă de la începutul sfertului trei printr-un nou touchdown a lui #21 Florin Oltean, de această dată în urma unei pase a lui #7 Paul Cîrja de peste 20 de yarzi. Conversia a fost reușită pentru a treia dată de #27 László Tamás.

În ciuda scorului, bucureștenii nu au renunțat la joc și au atacat în continuare cu toate armele avute la dispoziție, run-urile #45 Cosmin Burlacu și pasele #16 Mircea Popescu către #20 Ştefan Buzatu și #80 Vlad Rădulescu aducând yarzi echipei vizitatoare.

În sfertul al treilea a venit și field goal-ul reușit de #10 Cosmin Radu, aceasta având de-a lungul meciului mai multe încercări de a marca.

În ultimul sfert niciuna dintre echipe nu a mai urcat puncte pe tabelă astfel încât scorul final a fost 27 la 3 pentru Cluj Crusaders.

Bucharest Warriors au încheiat odată cu acest meci sezonul regulat, având o victorie împotriva Mureș Monsters și trei înfrângeri, împotriva Timișoara 89ers, Bucharest Rebels și Cluj Crusaders.

Cluj Crusaders de cealaltă parte este singura echipă încă fără înfrângere, obținând victorii împotriva: Mureș Monsters, Cluj Crusaders și Bucharest Warriors. Ultimul meci din sezonul regulat al CNFA 2018 pentru ei va reprezenta și meciul care încheie sezonul regulat al campionatului, meciul în deplasare împotriva Timișoara 89ers care va avea loc pe 2 iunie.

Share With:
Rate This Article