HomeCNFARebels și Warriors își dispută Bucureștiul
Bucharest Rebels @ Bucharest Warriors CNFA 2017

Rebels și Warriors își dispută Bucureștiul

Sâmbătă, de la ora 20:00, pe Stadionul Coresi din capitală, pe noul teren „de acasă” al celor de Bucharest Warriors se va desfășura derby-ul Bucureștiului: Bucharest Rebels @ Bucharest Warriors, meciul care deschide cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Fotbal American ediția 2018.

Arbitrii pentru acest meci: George Rusu (R), Silviu Duță (U), Tiberiu Anghelina (HL), Alin Benzar (LJ), Dan Dragomir (SJ), Emilia Matei (FJ).

Aceasta este cea de-a 11-a întâlnire dintre cele două echipe, primul meci având loc în 2013, în sezonul regulat al CNFA, acolo unde Rebels s-au impus cu 40 la 8.

Din cele 10 întâlniri de până acum, 9 au fost câștigate de Bucharest Rebels. Cea mai recentă întâlnire a dus însă la prima victorie a Warriors de la apariția acestei rivalități.

Victoria de anul trecut a Warriors a venit în cel mai nepotrivit moment pentru Rebels, în semifinalele CNFA 2017, fiind eliminată pentru prima dată, din 2013, de la accederea în RoBowl.

În actuala ediție de campionat, atât Warriors cât și Rebels au început cu stângul, ambele pierzând pe teren propriu, în aceeași zi, împotriva Timișoara 89ers, respectiv Cluj Crusaders.

Între timp, Warriors au obținut o victorie, săptămâna trecută, împotriva Mureș Monsters și pare că s-au calibrat atât pe plan ofensiv, cât și defensiv.

Pentru Rebels, acesta este cel de-al doilea meci din CNFA 2018, în condițiile în care primul meci a arătat o echipe vulnerabilă, cu joc inconsistent. Totuși, au disputat meciul împotriva campioanei en-titre, Cluj Crusaders, echipă care a reușit să-și impună ritmul încă de la început.

În privința lotului, Bucharest Warriors au, din informațiile noastre, aproape toți jucătorii disponibili pentru acest meci. Nu știm dacă Cristi Roman, cornerback-ul transferat de la Rebels la finalul sezonului trecut, s-a refăcut după accidentarea din meciul împotriva 89ers.

De asemenea, un semn de întrebare rămâne în ceea ce privește quarter back-ul titular. Warriors au jucat în primul meci cu #11 Adrian Lungu QB și #16 Mircea Popescu wide receiver, cei doi având o chimie bună în acest tandem, în ciuda înfrângerii. În meciul de la Mureș, #16 a preluat titulatura în poziția de QB, Lungu având rolul de coordonator ofensiv.

Indiferent de situaţie, jocul ofensiv al celor de la Warriors este unul echilibrat și puternic, cu trei running backs care se completează și cu un grup de receiveri cu experiență.

De partea cealaltă, Bucharest Rebels vor fi în acest meci fără jucătorii de la Bucharest Titans. Parte dintre ei au jucat la Warriors în sezonul trecut și în urma acordului de transfer, ei nu vor juca în acest meci, împotriva Warriors. Printre aceștia se află și #82 Alexandru Lăpădatu, una dintre țintele prolifice ale lui #1 Alexandru Crăciun, #82 jucând și punt returner împotriva Crusaders.

Pe de altă parte, Rebels au avut 3 săptămâni să-și calibreze atât ofensiva, cât și defensiva. De ajutor le vor fi cu siguranță și cele 4 importuri anunțate până acum: David White – running back și Inoke Ngalo – linebacker, care au jucat împotriva Crusaders precum și Czarek Szczerba – safety și Carl Lightfoot – linebacker/tight end care, din sursele noastre, vor juca în acest meci.

De menționat este faptul că, în conformitate cu reglementările LEFA, organismul care guvernează și organizează CNFA, o echipă nu poate avea mai mult de 5 jucători străini (jucătorii străini cu permis de ședere sunt considerați jucători români) în echipă și nu mai mult de 2 jucători străini în teren, în același play astfel încât cei de la Rebels vor trebui să fie atenți cu schimbările de personal, mai ales în defensivă.

Tehnic, atât Florin Cojanu, antrenorul principal Bucharest Rebels, cât și Eduard Baritz, antrenorul principal Bucharest Warriors, sunt în primul an la cârma echipelor lor astfel încât ambii au ceva de demonstrat. Rămâne de văzut care din cei doi va aduce plusul necesar pentru victorie.

Acesta este un meci care nu trebuie ratat, cele două echipe având o rivalitate care împlinește anul acesta 5 ani, o rivalitate care a adus multe meciuri spectaculoase. Suplimentar, este una din puținele ocazii de a vedea un meci de fotbal american pe nocturnă așa că sâmbătă, ora 20:00, Stadionul Coresi.

Dacă nu poți ajunge însă la meci, vei pute să-l urmărești live pe: live.firstdown.ro

Share With:
Rate This Article